Més d’una norantena de persones aturades troben feina a través de programes d’inserció laboral gestionats per l’Ajuntament de Tàrrega

 

Els beneficiaris són de perfils diversos tant en edat com en nivell d’estudis · La capital de l’Urgell destina un 19% del pressupost municipal al foment de l’ocupació i el benestar social

Un total de 92 persones en situació d’atur han aconseguit contractes de feina durant l’any 2018 a través de diversos programes de formació, orientació i inserció gestionats des de l’Ajuntament de Tàrrega. Es tracta d’iniciatives que afavoreixen la incorporació al món laboral així com l’adquisició d’experiència per a consolidar la inserció al mercat del treball. La regidoria d’Acció Social, Treball i Família ha desenvolupat bona part dels programes mitjançant el Centre de Formació La Solana, que ha ajudat 64 persones a gaudir d’un contracte de feina. En concret, el projecte 30 Plus ha proporcionat 20 contractes a persones majors de 30 anys mentre que el Fem Ocupació per a Joves ha proporcionat 24 contractes a persones d’entre 16 i 29 anys. Ambdós programes, que suposen una taxa d’inserció del 100%, tenen l’objectiu de formar els participants i posar-los en contacte amb empreses del territori que necessiten personal. Paral·lelament, La Solana organitzà un Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Comerç, dins el programa FOAP, on 7 joves van aconseguir inserir-se en el sector del comerç (la taxa d’inserció representa el 63.9% dels alumnes que van superar el curs).

 

D’altra banda, La Solana també ha gestionat altres programes que subvencionen la contractació de personal en diverses àrees de l’Ajuntament: Garantia Juvenil (amb 4 contractes laborals a joves menors de 29 anys) i Enfeina’t (amb 3 contractes a persones en situació de desocupació de llarga durada). A més, unes altres 6 persones s’han incorporat també al món laboral gràcies a la intermediació de La Solana fora dels programes citats. Els sectors on s’ha realitzat la major part de la contractació han estat l’hostaleria, l’alimentació, la metal·lúrgia, el comerç, el transport, l’educació, la construcció, l’oci, la manufactura industrial i l’agricultura. El finançament d’aquests programes prové de l’Ajuntament de Tàrrega, el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). D’altres programes, com el del Sistema de Garantia Juvenil, compten també amb finançament del Fons Social Europeu.

 

Programa SALT per a persones en situació de vulnerabilitat

D’altra banda, la Regidoria d’Acció Social, Treball i Família també ha propiciat la contractació de 21 persones dins el programa SALT, el qual fomenta l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta iniciativa es du a terme en col·laboració amb entitats i altres departaments del consistori. Així, 9 persones van ser contractades temporalment pels Serveis Municipals per donar suport a tasques de manteniment; 2 persones van ser contractades dins el projecte d’Horts Socials; i unes altres 10 persones destinades a Cartaes, empresa d’inserció.

 

Programa Treball i Formació impulsat conjuntament des de tres àrees municipals

Així mateix, l’Ajuntament de Tàrrega ha facilitat la contractació de 7 persones a l’atur gràcies al programa Treball i Formació, impulsat mitjançant la col·laboració transversal de les regidories d’Acció Social, Promoció Econòmica i Serveis Municipals. Les persones contractades, amb formació obtinguda a La Solana, van reforçar les tasques de la Regidoria de Serveis Municipals. Des de l’Ajuntament de Tàrrega es fa una valoració molt positiva dels resultats de tots aquests programes, als quals es donarà continuïtat durant el present any. Val a dir que el pressupost municipal té un marcat caràcter social i ha destinat un 19% a partides de benestar social i foment de l’ocupació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.