Mireia Boya assegura que el vot útil a Lleida és el vot a la CUP

Aquest dissabte 16 de desembre la CUP ha omplert de gom a gom la Sala de Plens de Tàrrega amb la presència de la cap de llista aranesa, Mireia Boya, la candidata targarina Özgür Günes ,l’escriptora i candidata per Barcelona, Bel Olid, i el fins ara diputat de la CUP, Albert Botran.

 L’acte s’ha centrat en explicar que els independentistes estan disposats a encarar una legislatura, si cal des de Govern, per construir la legalitat i estructures republicanes que permetin fer efectiva la República, deixant entreveure que fins ara no s’havien fet tots els deures per part del Govern de Puigdemont.

 Boya ha centrat el seus discurs en explicar perquè el vot útil republicà i independentista és el vot a la CUP a les terres de ponent: “L’aritmètica electoral fa que només nosaltres, treien el segon diputat, evitem que Ciutadans augmenti la seva representació a Lleida”. Això faria que el regidor de Lleida, Pau Juvillà, entrés al parlament català fent augmentar també la representació independentista lleidatana. Els cupaires expliquen que això s’aconseguirà si els votants dels comuns, convençudament republicans, es decideixen per Boya en comptes de per Vilà, ja que segons la candidata aranesa: “El programa electoral dels comuns tampòc és realitzable dins d’un Estat Espanyol irreformable, tal i com pretén la candidatura de Xavier Donènech”. Els anticapitalistes afegeixen que el programa dels comuns es basa en totes les lleis catalanes, que permetien avançar socialment, i que el Tribunal Constitucional ha tombat, i que per tant la seva proposta és paper mullat en una autonomia.

 Mireia Boya ha conclòs l’acte afirmant que per tot plegat el vot a la CUP és clarament un vot “antifeixista i en contra del triumvirat del 155”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.