Les passejades, a un màxim d’1 km de distància del domicili · L’activitat esportiva, dins el municipi · Franges horàries: Majors de 14 anys, de 6 a 10h i de 20 a 23h · Persones majors de 70 anys i dependents, de 10 a 12h i de 19 a 20h · Infants, de 12 a 19h · Mesures de la fase 0 del desconfinament 

Molts targarins han aprofitat les primeres hores per a fer passejades o esport en solitari aquest matí. Les zones verdes de la ciutat, com ara el Parc de Sant Eloi, o els camins rurals, s’han omplert de caminadors, corredors i ciclistes.
Recordem que el Govern central ha fixat noves disposicions de mobilitat en el marc del pla de desconfinament gradual que entraran en vigor a partir d’avui dissabte 2 de maig. Així, tothom podrà sortir de casa una vegada al dia per fer esport en solitari i passejar amb una altra persona amb qui es convisqui. A Tàrrega, municipi de més de 5.000 habitants, es permetrà aquesta activitat en dues franges horàries: de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Els tombs han de ser a un màxim d’1 km de distància del domicili. L’activitat esportiva, sense sortir del municipi.

Les persones majors de 70 anys i dependents podran sortir a passejar de 10 del matí a 12 del migdia i de 7 a 8 de la tarda. Les sortides per a les persones menors de 14 anys es reserven per a la franja horària de 12 del migdia a 7 de la tarda, amb les mateixes normes de seguretat que s’apliquen des del 26 d’abril: una persona adulta (progenitor, amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec) podrà acompanyar fins a 3 menors, i cada infant podrà dur una joguina.

Durant els passeigs s’ha de mantenir sempre una distància interpersonal mínima amb tercers de dos metres. Es recomana dur mascareta i queda prohibit accedir als parcs infantils. De de l’Ajuntament de Tàrrega es fa una crida a no abaixar la guàrdia i extremar les mesures de precaució i higiene per evitar rebrots de la pandèmia.