Mor el músic targarí Àngel Sans als 80 anys

Sans va néixer a Tàrrega i va estar molt lligat a lees entitats musicals de la ciutat

Aquest dissabte ha mort el músic targarí Àngel Sans i Sorribes a l’edat de 80 anys. Nascut a Tàrrega, i amb arrels familiars de llarga tradició musical. Pare, avi i besavi eren intèrprets de trombó, contrabaix, tuba i helicó.

Als 6 anys Sans va iniciar-se en l’estudi musical de la mà del seu pare Antoni Sans. Va cursar estudis elementals de piano i orgue amb Alfons Clua i Mn.Carles Melé. Anys després, estudis superiors de piano als conservatoris de Lleida i Saragossa; estudis d’orgue amb el pare Robert de la Riba a Pompeya. Atret per la música coral, va realitzar dos cursos internacionals de direcció coral i tècnica vocal en el moviment coral francés “A coeur Joie”. L’any 1965 va fundar la Coral Sant Eloi composta per joves estudiants. Va ser director de l’Orfeó Nova Tàrrega des del 1967 fins al 1998. En aquests 30 anys al front de la direcció musical de l’Orfeó va tenir una gran projecció internacional i va actuar en 12 països d’Europa.

L’any 2000 va fundar i dirigir el cor de la cambra Polifònica de l’Urgell. Ha estat director-convidat de les més prestigioses corals i orquestres de Catalunya. A més, va dirigir grans obres de repertori sinfònico-coral “Magnificat i Glòria” de A.Vivaldi, entre altres.

En el decurs dels anys 2015-2016, va projectar la Novena Simfonia de Beethoven amb la Coral Carmina – Polifònica de l’Urgell, que va omplir el teatre Ateneu de gom a gom. Àngel Sans era el promotor dels esperats concerts de Reis, portant al teatre la millor música a la ciutat.

Va ser reconegut amb els Premis Culturàlia 2010, homenatge a la seva trajectòria personal al servei de l’art i la cultura musical.


Informa: Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.