Mort l’historiador verduní Ramon Boleda Cases als 98 anys

Ha  mort l’historiador i arqueòleg de Verdú Ramon Boleda Cases als 98 anys d’edat. Boleda serà recordat per ser un referent en l’arqueologia de Verdú, l’Urgell i la plana de Lleida. Va treballar tota la seva vida incansablement per posar al descobert alguns jaciments com el Molí de l’Espígol de Tornabous o el Pla de les Tenalles de la Móra a la Granyanella.

Ramon Boleda Cases va néixer el 1922 a Verdú en una família pagesa. Tot i que va continuar amb la saga familiar, ja de ben jove es va interessar per la història i arqueologia de l’Urgell i la plana de Lleida. És ben coneguda la seva col·lecció particular de peces que ha recuperat al llarg dels anys.
Els seus descobriments quedaran en els nombrosos articles que va escriure i publicar en revistes com el Xercavins o la Nova Tàrrega. També són nombrosos els llibres que ha escrit sobre la història de la comarca de l’Urgell.

S’ha de destacar també que Boleda va ser un dels fundadors del Grup de Recerques de les Terres de Ponent a més de ser alcalde de Verdú entre el 1962 i el 1971.

Tot just fa un any, Verdú va posar el nom de Museu Arqueològic Ramon Boleda a una sala del Castell d’aquesta població.

Boleda ha rebut el Diploma de la Generalitat al Reconeixement dels Mèrits en favor del Patrimoni Cultural, el premi Urgellenc de l’Any dels Premis Culturàlia i la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Verdú entre altres distincions.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.