“No sé on vaig tocar però es va disparar”, diu l’acusat de matar d’un tret un veí de Santa Maria de Montmagastrell

foto_3286351ACN Lleida.-L’acusat de matar d’un tret d’escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell (Urgell), el 18 de desembre de 2014, ha assegurat que va ser un accident. Ho ha dit en la seva declaració que ha tingut lloc aquest dilluns, en la primera jornada de judici a l’Audiència de Lleida. Ha explicat que els fets van tenir lloc durant un forcejament quan la víctima va intentar treure-li l’arma. Em va agafar l’escopeta per dalt (la duia penjada) i vaig pensar: déu meu que em treu l’escopeta. Vaig intentar recuperar-la, no sé on vaig tocar amb la mà però es va disparar, ha declarat. L’acusat, que en la seva primera declaració judicial en fase d’instrucció va declarar que creia que l’arma s’havia disparat en colpejar la moto que conduïa la víctima, ha assegurat que abans tenia molts dubtes de què va passar perquè em trobava en estat de xoc, en resposta a la pregunta de la fiscalia del perquè de les versions diferents. L’acusat, que ara té 77 anys, ha volgut demanar perdó públicament a la família de la víctima. Ho lamento moltíssim. Des d’aquell dia duc una llosa que no em podré treure mai, ha dit.
La vista s’ha iniciat amb una explicació de les parts en què han exposat els seus arguments al jurat popular i ha seguit amb el visionat d’un vídeo de la reconstrucció dels fets. En aquesta gravació, s’ha escoltat com l’acusat explica com la víctima, a qui coneixia des de feia deu anys, se li va acostar per recriminar-li que no podia caçar allà. Deia que em mataria els gossos perquè no podia anar amb ells per aquí i, quan jo estava d’esquenes, em va donar una estrebada amb la mà esquerra a la corretja de l’escopeta i va estirar cap a ell. Llavors jo em vaig girar, vaig agafar l’escopeta per intentar recuperar-la i, no sé com la vaig agafar, però es va disparar i va caure fulminat, s’ha escoltat que explica l’acusat al vídeo. Em vaig quedar en xoc i les cames em tremolaven, afegia.

Després del visionat dels dos vídeos sobre la reconstrucció dels fets, un d’ells amb l’acusat com a protagonista i l’altre amb l’amic que l’acompanyava aquell dia de cacera, ha declarat l’acusat, veí de de Sant Just Desvern (Baix Llobregat). Ha reconegut que caçava habitualment al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell (un nucli agregat de Tàrrega) on van tenir lloc els fets, que coneixia la víctima des de feia uns deu anys i que era caçador des de feia uns quaranta. En la seva declaració ha insistit en la mateixa versió que el tret va ser fruit d’un accident i ha volgut donar el condol públic a la família. El matí de la primera jornada de judici ha acabat a quarts de tres de la tarda amb la seva declaració. Està previst que a les quatre es reprengui la sessió amb la declaració dels Mossos d’Esquadra que van dur a terme la investigació i dels agents rurals que es van personar al lloc dels fets.

El ministeri públic sol·licita tretze anys de presó per un delicte d’homicidi mentre que les dues acusacions particulars, que representen els germans i la filla de la víctima, eleven la petició de pena fins als vint anys de presó. Consideren que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat perquè asseguren que va existir voluntat de matar i que la víctima no es va poder defensar. La defensa, en canvi, demana l’absolució del seu client perquè considera que quan la víctima va agafar l’escopeta de l’acusat, aquest va disparar en un moviment instintiu, sobtat i involuntari. A més, ha destacat que l’acusat, per reparar en part el dany, va pagar divendres els 400.000 euros d’indemnització que li reclamaven les parts , hipotecant el seu patrimoni i assegura que està turmentat perquè li pesa sobre les seves espatlles la mort d’una persona.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.