Òmnium Segarra-Urgell porta l’exposició “Presos Polítics a l’Espanya contemporània”, de l’autor Santiago Sierra, al Casal Cívic de Tàrrega.

cartell EXPO TàrregaAquesta col·lecció, es podrà visitar del dia 18 de gener al 3 de febrer en horari del Casal Cívic de Tàrrega, és una rèplica de l’exposició original censurada a la Fira ARCO a Madrid, una obra que vol fer visible l’existència de presos polítics a l’Espanya actual que han estat empresonats a causa de les seves ideologies. Amb aquesta obra, en Santiago Sierra reflexiona sobre les conseqüències de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana (2015), també coneguda com “Llei mordassa” a Espanya i interpel·la a l’espectador a no mantenir-se neutral en situacions d’injustícia.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dia 18 de gener a les 20 h i anirà a càrrec de Maria Majó, membre de la Junta Nacional d’Òmnium.

La Maria Majó i Clavell té 71 anys, és de Mataró i està jubilada. Durant més de 40 anys va treballar com a mestre de primària i ESO. La Maria és una activista històrica, que acumula una llarga llista de lluites i causes a les seves esquenes; «com a mestra, com a dona, com a veïna i com a ciutadana», tal i com diu ella mateixa. En l’actualitat, és membre de la junta de l’associació de veïns del seu barri, coordinadora del projecte «Totes plegades» d’amistat intercultural entre dones i sòcia de la XES Mataró. Des de fa 4 anys, a més, participa com a voluntària a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.