Ponent Coopera vol enfortir el comerç local amb el Cooperativisme i l’Economia Social i Solidària

La jornada “Enfortiment del comerç local amb el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària” serà el proper 4 d’octubre a les 15:30h i comptarà amb la participació de tres experiències: Reus Compra Responsable, Territori de Masies i FedeFarma
El proper dilluns 4 d’octubre, a les 15:30h, Ponent Coopera organitza la jornada “Enfortiment del comerç local amb el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària”. La jornada pretén donar a conèixer diferents experiències de cooperativisme entre empreses i com aquestes amb diverses estratègies, donen resposta a alguns dels reptes que actualment travessa el Comerç Local.

Davant d’alguns reptes com el comerç en línia, la digitalització o la importància de la comunicació en la societat actual, el cooperativisme pot aportar sortides des de l’organització de serveis per als comerciants, petits empresaris i tots aquells professionals del turisme rural. Les cooperatives de servei s’utilitzen per a l’organització d’autònoms i petits negocis que malgrat que comparteixen necessitats específiques no tenen per què compartir tota una estructura empresarial.

L’organització de la logística, els serveis comunicatius, les compres conjuntes o l’organització d’activitats culturals per a atraure visitants són algunes de les activitats que es presentaran en aquesta trobada.

La jornada, que es realitzarà de manera virtual, començarà a les 15:30h amb la presentació a càrrec de Ramon Boixadera, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Seguidament, Ponent Coopera farà una introducció sobre el cooperativisme com a eina d’enfortiment del comerç local i a continuació es presentaran tres experiències cooperatives que enforteixen els comerços locals en format de taula rodona.

Les experiències de la taula rodona busquen mostrar diferents realitats empresarials i territorials: des de Reus Compra Responsable, projecte d’intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat i ofereix una distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat; a Territori de Masies, cooperativa rural formada per veïns, associacions i empreses del conjunt de municipis del baix Solsonès vinculades al turisme per promoure, reivindicar i protegir les maneres de fer, els paisatges, i la vida als pobles del baix Solsonès; o FedeFarma, cooperativa farmacèutica que té presència a tota Catalunya i actua en l’àmbit sanitari oferint serveis integrals per a les farmàcies, aportant solucions per millorar la competitivitat i rendibilitat, i potenciant el paper sanitari del farmacèutic.

La xerrada està adreçada especialment als comerciants, restauradors i els professionals del turisme rural.

Per poder participar en la jornada cal inscriure’s en el següent enllaç.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.