Preixana aposta per la formació dels productors de proximitat en la 6a Fira gastrònomica De Prop

Preixana ha acollit aquest matí una jornada tècnica on s’han presentat diferents fórmules de comercialització dels productes agroalimentaris per tal de donar-los-hi valor afegit. L’alcalde, Jaume Pané, ha posat en valor la necessitat de fer recerca i buscar diferents alternatives de comercialització per donar sortida als productes elaborats al territori i ha fet una crida al suport de les diferents administracions.

Sota el títol ‘La innovació agroalimentària: en la producció agrària:recerca del valor afegit’, la jornada ha comptat amb les presentacions de cinc exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació.

Entre aquestes, Adrià Dalmau, coordinador del projecte ‘Potenciació de la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica’, ha explicat que han creat una iniciativa turística al voltant del seu producte i que han dissenyat un atractiu packaging, mentre que Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues, ha indicat que han creat diferents sistemes d’empaquetatge tenint en compte els diferents clients potencials que tenen. Per la seva part, Albert Domingo, responsable d’Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona, i Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona, han apuntat que treballen colze a colze amb els productors del territori per assegurar-se una matèria primera de màxima qualitat en l’elaboració posterior del pa, fet que els hi dona valor afegit en la comercialització.

La jornada també ha comptat amb una ponència de Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), que ha assegurat que cal apostar per “models més sostenibles en la producció, ja que els recursos són els existents, motiu pel qual cal innovar i transferir coneixements”. Sió també ha posat sobre la  taula la necessitat de “donar més valor als aliments i de donar prestigi a la professió agrícola i ramadera”.

La jornada tècnica estava organitzada per l’Associació Leader de Ponent, l’Ajuntament de Preixana, el Consell Comarcal de l’Urgell i el DARP.

Aquest cap de setmana Preixana celebrarà la sisena edició de la fira gastronòmica De Prop, que reunirà mig centenar d’expositors agroalimentaris del territori i oferirà demostracions culinàries, maridatges i tallers amb professionals del sector com Ada Parellada, Ivan Pascual, Albert Marimon, Héctor Robles, Sergi Castro i Juanjo Ceresuela. La inauguració del certamen tindrà lloc dissabte, a 2/4 de 12 del migdia, amb el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.