Primer Cicle Formatiu de Producció Agropecuària a distància de l’Escola Agrària de Tàrrega

  • El cicle es va iniciar el 19 de febrer, amb un total de 34 alumnes matriculats
  • Els estudis, pioners a Catalunya, son impartits per l’Escola Agrària de Tàrrega en col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya
  • El nou cicle formatiu permet millorar l’accessibilitat a la formació agrària, arribar a persones que viuen a altres zones del país i atreure talent cap al sector agrícola i ramader

L’Escola Agrària de Tàrrega del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC), va posar en marxa el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància el febrer, amb un total de 34 alumnes matriculats.

El cicle va rebre una gran demanda, ja que 76 persones van realitzar la preinscripció als estudis entre el novembre de 2020 i el gener de 2021.

El cicle formatiu, pioner a Catalunya, està promogut pel DARP i el Departament d’Educació. La creació d’aquests nous estudis sorgeix de la Comissió de Seguiment de Col·laboració i Coordinació entre la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP i la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació. La seva finalitat principal és potenciar iniciatives per al desenvolupament de la formació professional inicial de la família agrària.

El perfil dels estudiants

El nou cicle de formació professional a distància permet millorar l’accessibilitat a la formació agrària, arribar a persones que viuen a altres zones del país i atreure talent cap al sector agrícola i ramader.

Un gran nombre d’alumnat prové de zones urbanes, ja que el 64% dels matriculats són de la província de Barcelona. El 18% de les matriculacions han estat formalitzades per alumnes procedents de Lleida; el 9%, de Tarragona, i el 6%, de Girona. El cicle formatiu també ha aconseguit travessar fronteres, ja que el 3% dels estudiants viuen a Andorra. El 79% dels estudiants matriculats són homes i el 21% són dones.

Formació professional personalitzada

Amb aquest cicle formatiu, l’alumnat obté la titulació de tècnic en producció agropecuària i pot treballar o iniciar-se en sectors d’activitat relacionats amb l’agricultura i la ramaderia, atenent criteris de qualitat, rendibilitat, traçabilitat, benestar animal i seguretat alimentària. A més, amb la realització d’aquests estudis, queden acreditats els cursos tècnics i de gestió empresarial necessaris que han de cursar els joves que vulguin sol·licitar en un futur la incorporació a l’empresa agrària i l’ajut de primera instal·lació del DARP.

Sobre l’Escola Agrària de Tàrrega

L’Escola Agrària de Tàrrega és un centre escolar públic del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. Des de fa més de 35 anys, imparteix ensenyaments de formació professional inicial i de formació contínua, adreçats especialment al sector agropecuari.

El centre treballa fermament per millorar el relleu generacional del sector primari i focalitza la seva activitat cap als professionals del món agrari i ramader i cap a la nova pagesia. Des de fa 6 anys i amb l’objectiu de suplir la demanda formativa d’aquest col·lectiu, jovent que vol incorporar-se a una explotació agropecuària, ofereix el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària en modalitat semipresencial. Recentment, el centre ha iniciat el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància, el primer de tot Catalunya. Amb aquests estudis, queden acreditats els cursos tècnics i de gestió empresarial necessaris que han de cursar els joves que vulguin sol·licitar la incorporació a l’empresa agrària i l’ajut de primera instal·lació del DARP.

Quant a la formació contínua, ofereix jornades i cursos presencials, semipresencials i a distància de durada variable a fi de completar la formació dels professionals del sector. L’escola també és la seu del Campus Empresarial Agrari, una oficina que proporciona formació en gestió empresarial als professionals del sector agroalimentari, i de l’Oficina del Regant del DARP, que ofereix formació en reg i gestiona l’eina de recomanació de reg allotjada al portal RuralCat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.