Reunió de treball a Tàrrega per avançar en el projecte de construcció del nou centre de dia on s’atendran persones amb malalties neurodegeneratives

Equipament impulsat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca

Reunió de treball amb el Govern català per avançar en el projecte de construcció del nou centre de dia impulsat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC). La Casa Consistorial de la capital de l’Urgell ha acollit avui una trobada de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú amb representants de l’entitat i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens, per avaluar la possibilitat de rebre finançament. En aquest sentit, l’AFATC ha sol·licitat ajuts del programa del 0,7% de l’IRPF destinat a accions socials i dels fons europeus Next Generation per a la construcció de nous equipaments socials. El balanç de la reunió ha estat molt positiu. Així ho ha expressat Lluís Torrens: “veiem amb bons ulls el projecte de l’AFATC i l’atenció personalitzada que presten a les persones amb malalties neurodegeneratives i les seves famílies”.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha explicat que durant la trobada “hem exposat al Departament de Drets Socials les característiques del projecte arquitectònic i la necessitat d’aportar finançament que ajudi a fer-lo realitat”. Així mateix, la primera edil ha recordat que el consistori targarí ja ha aprovat els tràmits per fer efectiva la cessió dels terrenys municipals on es construirà el nou centre de dia. En aquest sentit, el Ple va donar llum verda la setmana passada al canvi de titularitat (de pública a privada) de la finca de 3.300 metres quadrats vora el Càmping Municipal on s’aixecarà l’edifici. En paral·lel, la presidenta de l’AFATC, Teresa Robert, ha reiterat la urgència de disposar d’una nova seu: “les instal·lacions actuals al centre de la ciutat s’han fet petites i patim greus problemes d’espai”. Robert ha assenyalat que l’AFATC atén actualment una setantena de persones a més de promoure activitats de detecció precoç i sensibilització vers les persones amb Alzheimer. A la reunió d’avui també ha participat Joan Segura, director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida.

Precisament, Lluís Torrens també ha visitat avui l’immoble on l’entitat desenvolupa en l’actualitat el seu servei. Després, el grup de treball s’ha desplaçat als terrenys que acolliran el nou edifici, el qual requerirà una inversió d’1.159.895 euros. En total, s’habilitarà una superfície construïda de 1.126 metres quadrats. L’equipament, tot a planta baixa, s’aixecarà en una zona ben comunicada, de fàcil accés i en un entorn rural que contribuirà al benestar de les persones ateses. El sistema prefabricat de l’estructura permetrà una significativa reducció del temps d’execució i de cost econòmic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.