Rosa M. Perelló presideix la inauguració de la plaça 1 d’Octubre de Sant Martí de Maldà

Plaça1octubre1La Diputació ha aportat 25.000 euros per adequar l’espai, ubicat a tocar de l’Ajuntament, al solar que ocupava una casa que va ser enderrocada

La plaça està dedicat a la dona pagesa i té un mural al·lusiu obra del pintor lleidatà Oriol Arumí

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració de la nova plaça 1 d’Octubre del municipi de Sant Martí de Maldà. Perelló ha estat acompanyada per l’alcalde del municipi de Sant Martí de Riucorb, Jaume Pallàs, i pel diputat Francesc Sabanés.

Perelló ha arribat a l’Ajuntament de Sant Martí de Maldà, on ha estat rebuda per l’alcalde i la resta del consistori, i on ha signat al Llibre d’Honor en un acte celebrat al Saló de Plens. Des d’allí s’han traslladat a peu fins a la plaça 1 d’Octubre, ubicada al davant de l’Ajuntament, on han procedit a descobrir la placa. Posteriorment s’han traslladat a peu al Local Social Foment, on s’ha servit un aperitiu popular.

La plaça 1 d’Octubre s’ha ubicat al solar que ocupava una antiga casa que va adquirir l’Ajuntament i que es va enderrocar degut a l’estat de deteriorament en què es trobava. Cal precisar que, tot i que se li ha donat el nom d’1 d’Octubre, l’espai s’ha volgut dedicar a la dona pagesa, i de fet el pintor lleidatà Oriol Arumí ha realitzat un mural sobre aquest tema. Rosa Maria Perelló s’ha congratulat per aquest doble vessant que ofereix el nou espai, d’una banda com a homenatge als fets de l’1 d’octubre i de l’altre, com a reconeixement a la dona pagesa, que acostuma a tenir “poca visibilitat”, ha dit. La Diputació de Lleida ha aportat 25.000 euros per a la construcció d’aquesta nova plaça.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.