Sara Espígul i Eduard Buch protagonitzen a Tàrrega la comèdia ‘Monopoli’, que denuncia les dificultats per accedir a un habitatge

 Nova proposta de la 28a Temporada d’Arts Escèniques organitzada per la Regidoria de Cultura que tindrà lloc dissabte dia 5 de novembre al Teatre Ateneu

La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega continua aquest proper dissabte 5 de novembre (20:30h) amb la representació de la comèdia dramàtica ‘Monopoli’, una denúncia ferotge contra el capitalisme immobiliari i les dificultats per accedir a un habitatge digne en la societat actual. El text, obra de l’escriptora Mar Monegal, es va endur el guardó del 10è Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta 2020. Ara arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega sota la producció d’Eòlia i+D i protagonitzada per Sara Espígul i Eduard Buch, coneguts intèrprets de l’escena catalana del moment. El duet dona vida a una parella que, si bé ha assolit un cert equilibri a la vida, veu com les seves expectatives són molt lluny de les que tenien vint anys enrere quan eren universitaris. La incertesa de la situació s’agreuja quan reben una carta certificada on els notifiquen que se’ls ha acabat el contracte de lloguer.

‘Monopoli’ es presenta al públic embolcallada en to de comèdia, però la peça esdevé finalment una crua sàtira que posa al descobert la fragilitat del model de vida capitalista amb les precarietats que comporta en els àmbits laboral i de l’habitatge. Des de dalt l’escenari es plantegen dilemes morals sobre el valor de l’individu, els límits de la llibertat i com el capitalisme modifica les relacions humanes. Una interpel·lació demolidora que també interroga sobre les diferències generacionals i de com ha empitjorat tot plegat per al jovent que vol obrir-se camí a la vida. Preu: 15 euros. Les entrades són a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.

Activitat complementària el mateix dissabte 5 de novembre

La Regidoria de Cultura, impulsora del cicle escènic, també proposa aquesta vegada una activitat complementària a la funció teatral. Així, el mateix dissabte 5 de novembre, a les 12 del migdia, tindrà lloc al local de La Soll (plaça de les Nacions sense Estat) un col·loqui sobre els problemes de l’accés a l’habitatge existents al territori. Entre altres hi participarà Xavier Rossell-Aparicio, regidor de Ciutadania, i Sebastià Mata, conseller de Joventut i Habitatge del Consell Comarcal de l’Urgell. La tertúlia, oberta a tothom, s’acompanyarà d’un vermut popular.

Cicle escènic fins al febrer amb muntatges destacats

La capital de l’Urgell continua apostant per una programació escènica de qualitat que engloba muntatges de caire més popular amb altres de creació contemporània innovadora. Després de ‘Monopoli’, el cicle targarí oferirà unes altres sis propostes fins al febrer (Teatre Ateneu, 20:30h). La 28a Temporada d’Arts Escèniques va arrencar el passat setembre amb molt bona resposta per part del públic, fet que es va traduir en prop de 200 abonaments despatxats. A més, les dues representacions de ‘Terra Baixa’ del passat 22 d’octubre van exhaurir les localitats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.