Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Tàrrega

Dissabte 20 de novembre comença la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar la prevenció i la gestió sostenibles dels residus.

Cartaes,  com a empresa responsable de la gestió de la deixalleria municipal a Tàrrega, s’ha sumat a la campanya amb tres activitats que començaran dilluns 22 de novembre.

La primera, anomenada “Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu? consistirà en calcular el diòxid de carboni que s’estalvia comprant productes de segona mà, computant els kg de productes venuts a les nostres botigues durant aquesta setmana. Es farà mitjançant una calculadora  ideada per AERESS ( Associació Espanyola de Recuperadors de l’economia social i solidaria), que calcula les emissions de CO2 que pots evitar amb la suma de cada objecte que reutilitzis.

La segona porta per títol “Utilitzar més, llençar menys” amb la qual es pesaran tots els productes entrats a la  deixalleria i que han estat recuperats als tallers, amb l’objectiu de visualitzar l’estalvi de residus que acaben a l’abocador durant aquesta setmana

La tercera és l’acció “El millor residu és el que no existeix” que aproparà el món del reciclatge i la recuperació als més joves amb les visites guiades dels escolars de primària a la deixalleria i a la nau annexa on es recuperen productes per tornar-los a posar a la venda.

El que es preten durant aquesta setmana, amb aquestes tres accions, és conscienciar a la població, especialment de Tàrrega, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible, per què no només promou la protecció ambiental, a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics.

Reutilitzar productes és la segona millor opció en la gestió de residus, després de la prevenció i finalment el reciclatge

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.