S’obre al trànsit la nova connexió entre l’L-311b i l’A-2, a Cervera

Imatge de la nova connexió de la carretera de l'L-311b fins a l'autovia A-2, a Cervera. Imatge del 29 de maig del 2018. (Horitzontal)

Imatge de la nova connexió de la carretera de l’L-311b fins a l’autovia A-2, a Cervera. Imatge del 29 de maig del 2018. (Horitzontal)

ACN Cervera .- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert al trànsit aquest dimarts el nou accés a l’A-2 des de l’L-311b, a Cervera. Els treballs, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, han consistit en el perllongament de l’L-311b per tal de connectar aquesta carretera amb l’autovia, i en la millora del tram existent. D’aquesta manera, l’obra, que va començar el novembre passat, dona a la capital de la Segarra una nova connexió amb l’autovia, així com amb l’Eix Transversal i l’L-311 (carretera de Guissona). Com a conseqüència de la construcció de l’A-2 a l’entorn de Cervera, el traçat de l’L-311b va quedar interromput, de manera que va perdre la connexió amb la resta de la xarxa viària i sols servia d’accés a diverses finques de l’entorn. Per tant, l’accés des de l’avinguda de Guissona a la xarxa interurbana de carreteres, s’havia de fer creuant el nucli urbà de Cervera.
Per donar sortida a aquesta carretera i, a més, dotar el municipi de Cervera d’un nou accés a l’A-2, Territori i Sostenibilitat ha dut a terme aquesta obra. La carretera s’ha perllongat des de l’avinguda de Guissona fins a la rotonda d’accés de l’A-2, que també enllaça amb l’Eix Transversal, i les carreteres L-311 i N-141f (de les Oluges).

A més de l’execució d’aquest tram de nou traçat, d’uns 650 metres de longitud i 8 metres d’amplada, també s’ha actuat en l’L-311b existent, en una longitud d’1,3 quilòmetres.
En aquest tram existent, en el costat més urbà, s’han millorat les característiques superficials del ferm i en el tram que entronca amb el de nova construcció, s’ha renovat el ferm i s’han adequat els elements de senyalització, barreres de seguretat i drenatge.

Acte a la Paeria de Cervera de suport als polítics empresonats

L’obertura al trànsit no ha anat acompanyada d’un acte d’inauguració del nou enllaç oficial davant “la situació excepcional del moment” i pel fet que “l’impulsor del projecte, el conseller Josep Rull està empresonat”, segons ha assenyalat l’alcalde cerverí Ramon Royes. En lloc de la inauguració, s’ha dut a terme un acte a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera on s’ha reivindicat “l’alliberament dels presos polítics i els exiliats”. L’acte ha comptat amb la participació del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general, Xavier Flores; i dels alcaldes de Cervera, de Sant Guim de Freixenet i Biosca, Ramon Royes, Francesc Lluch i Corneli Caubet, respectivament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.