Tala il.legal d’arbrat en sòl protegit a Tàrrega

Comunicat emès per l’associació targarina GEMA

El dilluns dia 13 de març, el GEMA va ser informat d’una tala il.legal i massiva d’arbres i d’arbustos, a les vores del Canalet, al terme municipal de Tàrrega, executat per una empresa local.

En vàries ocasions, el GEMA ha denunciat les agressions mediambientals que sofreixen els espais agroforestals del nostre terme, que són els únics indrets on sobreviuen les espècies i els hàbitats naturals protegits presents al terme de Tàrrega. En aquest cas, la destrucció de l’hàbitat natural s’ha produït en un sòl mediambientalment protegit i sense el permís municipal que, segons la normativa, requereix la llicència municipal quan es tracti de la tala de masses arbòries, de vegetació arbustiva o d’arbres aïllats.

La normativa urbanística de Tàrrega, que regula el sòl no urbanitzable de protecció d’interès ecològic, “comprèn els sectors de sòl no urbanitzable que pels seus valors ecològics, paisatgístics i ambientals de caràcter destacat son objecte d’una major preservació”. Entre les àrees i elements que es protegeixen al sòl de protecció d’interès ecològic hi ha la protecció del sistema hidrològic, del qual el Canalet en forma part. La zona on s’ha produït la tala d’arbrat és un sòl d’interès ecològic, protegit per la normativa municipal.

Som davant una greu infracció urbanística, mediambiental i paisatgística que no pot quedar impune. Cal que l’Ajuntament de Tàrrega prengui les mesures legals pertinents, per evitar que fets com aquests es tornin a produir.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.