Tàrrega acollirà un dels platós de La Marató de TV3, dedicada a la lluita contra les malalties minoritàries

Activitats al Teatre Ateneu i a la plaça del Carme dinamitzades per Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) · Festa, cultura, arts escèniques i associacionisme vertebraran el programa a la capital de l’Urgell

El Teatre Ateneu de Tàrrega es convertirà el diumenge 15 de desembre en un dels platós territorials del programa La Marató de TV3. La capital de l’Urgell esdevindrà, per tant, una de les capçaleres culturals i artístiques de la coneguda iniciativa solidària, que enguany es dedica a la investigació de les malalties minoritàries. Per primera vegada a la seva història, La Marató surt dels platós de TV3 i Catalunya Ràdio per donar més protagonisme a la implicació i l’energia ciutadana que la fa possible des del 1992. Així, el programa s’emetrà enguany des d’Olot, Tàrrega, Reus i el Casino de l’Aliança del Poblenou (Barcelona). Quim Masferrer recorrerà Catalunya tot el dia en un autocar-plató mòbil i farà de nexe d’unió entre els quatre punts.

 

La tria de les localitats com a centres neuràlgics del programa ve derivada de la implicació, any rere any, de moltes entitats que hi celebren activitats per recaptar fons en benefici d’aquest projecte. En aquest sentit, Tàrrega es caracteritza pel seu gran teixit associatiu i per la participació en les activitats de la ciutat. Festa al carrer, cultura, arts escèniques i associacionisme són l’eix de la proposta per a La Marató 2019, que es farà des del Teatre Ateneu amb conducció de Mònica Terribas i Núria Solé. Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) no faltarà a la cita i, com cada any, ha organitzat un conjunt d’activitats benèfiques i participatives tant al Teatre Ateneu com a la plaça del Carme.

 

Tàrrega es bolca en la iniciativa

A la roda de premsa d’avui ha intervingut Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, que ha manifestat: “És tot un honor rebre La Marató a Tàrrega el primer any que el programa surt dels estudis centrals i recorre el territori. La gent de Tàrrega hi està 100% implicada”. En aquest sentit, ha expressat l’agraïment per la confiança dipositada en la capital de l’Urgell i a Agenta per la seva tasca i entusiasme”. Per la seva part, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, ha explicat que s’ha triat Tàrrega per l’esforç del seu teixit associatiu al llarg dels anys, “fet que traspuarà en una nova edició de solidaritat i emocions”. En paral·lel, Sergi Babí, coordinador de La Marató, ha assenyalat que “fer La Marató a cinc platós simultanis és tot un repte que fem amb il·lusió per la gent”. Mariona Solé, representant d’Agenta, ha detallat que ja es tenen a punt més d’una cinquantena d’activitats amb més d’un centenar de persones voluntàries. “Volem difondre una visió rica, viva i participativa de Tàrrega”, ha afegit.

 

Una jornada intensa que crida a la participació

Els actes a Tàrrega s’iniciaran a les 9 del matí, a la plaça del Carme, amb una caminada i una bicicleta popular, a les quals prendran el relleu diversos tallers, espectacles de cultura popular, demostracions, música i jocs. A la 1 del migdia (aproximadament) es donarà la benvinguda a l’actor Quim Masferrer per anar plegats cap al Teatre Ateneu, on també ja s’oferiran activitats durant tot el matí. Com a novetat, s’ha convocat un dinar solidari a l’Espai MerCAT. A les 5 de la tarda, el programa culminarà amb una encesa d’espelmes i un correfoc.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.