Tàrrega ampliarà el Centre d’Atenció Primària

D’aquí a poques setmanes és previst que s’aprovi l’ampliació del Cap de Tàrrega. L’espai que ara ocupa l’aparcament dels vehicles dels professionals del centre acollirà l’ampliació. L’anunci el va fer l’alcaldessa de Tàrrega durant el ple municipal.

El projecte que es va elaborar fa temps i que ara s’ha hagut d’actualitzar, també preveu la millora i modernització de les instal·lacions d’enllumenat i aire condicionat que s’han d’adaptar a les noves normatives. La Diputació de Lleida, que hi posarà els 3 milions d’euros que costa l’ampliació, el departament de Gestió de Serveis Sanitaris, que ha elaborat el projecte i l’ajuntament que cedeix els terrenys signaran aviat el conveni que donarà llum verda a unes obres que duraran 2 anys aproximadament.

Adequació d’una pista d’atletisme
Pel que fa a propostes d’acord, en el decurs de la sessió plenària s’ha aprovat per unanimitat una modificació de pressupost en què es consignen 15.000 euros per adequar una pista d’atletisme. Si bé encara no s’ha decidit la ubicació definitiva de l’equipament, el consistori posa així fil a l’agulla al projecte. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha recordat que l’Equip de Govern dona compliment al compromís assolit amb el grup del PSC, que demanà aquesta partida per votar favorablement el pressupost del 2019.

Protecció del patrimoni
El Ple de Tàrrega també ha donat llum verda per unanimitat a modificacions puntuals del POUM i del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic en l’àmbit dels immobles del nucli antic coneguts com Ca l’Andreu i Casa Terés. Són acords vinculats a la declaració de Ca l’Andreu com a Bé Cultural d’Interès Local, aprovada el passat octubre. Es tracta d’un dels grans casals senyorials urbans, els orígens del qual daten del segle XV. Segons l’informe emès pel Museu Comarcal de l’Urgell, “és un dels pocs edificis singulars que es conserven a Tàrrega de l’època medieval i moderna, i que per tant cal preservar”. D’altra banda, tots els grups de l’arc consistorial s’han pronunciat a favor de l’adhesió de Tàrrega al Manifest de la Vaga Feminista del proper 8-M, Dia Internac‏ional de la Dona, a partir d’una proposta del CdT.
En el torn de precs i preguntes el grup municipal de la CUP va preguntar sobre la piscina coberta. Denuncien que en dos anys no s’ha convocat cap comissió informativa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.