Tàrrega, capital dels “clicks” amb la celebració de la 8a Fira Playmobil

El certamen presenta 16 espectaculars diorames amb més de 8.000 figures · Augment de paradistes internacionals que acosten les últimes novetats de la marca · Certamen de referència organitzat per Agrat i SomosClicks amb suport de l’Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega es converteix aquest cap de setmana en la capital catalana dels “clicks”, els populars ninos de joguina que captiven petits i grans. La capital de l’Urgell acull els dies 6 i 7 d’abril la 8a Fira Playmobil, que es desenvolupa al Pavelló del Club Natació Tàrrega sota l’organització de l’Associació Agrat i Somos Clicks. Són més de 1.000 metres quadrats d’exposició amb un total de 16 diorames que recreen diverses temàtiques. Destaquen, per exemple, el palau de Jabba (de l’univers Star Wars); un atac marcià en una ciutat victoriana; el poble dels víkings (el diorama més extens, amb 27 metres quadrats); o una plasmació de l’estació ferroviària de Tàrrega de mitjans del segle XX; tot creacions realitzades per fans dels “clicks”. En total, més de 8.000 figures composen aquests mons de fantasia i de recreació històrica.

Més paradistes internacionals

L’apartat de venda d’articles vinculats a la popular manca accentua enguany la seva internacionalització. Més de la meitat de la quinzena de paradistes provenen de França, Bèlgica, Alemanya  o Luxemburg. La 8a Fira Playmobil de Tàrrega ret també un homenatge al món de l’art i la imatge del cartell s’inspira en el famós cuadre “El Crit” de Munch, versionat “en mode Playmobil” per l’artista targarí Javier Morillas. L’esdeveniment compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i Foment Tàrrega.

 

Acte inaugural

Durant l’acte inaugural d’avui, Ferran Esteve, portaveu de SomosClicks, ha destacat l’alta qualitat dels diorames i l’atractiu de les peces que es posen a la venda per als col·leccionistes. Per la seva part, Maite Caus, portaveu d’Agrat, ha posat de relleu la col·laboració amb el teixit comercial representat per Foment Tàrrega. En aquest sentit, avui es representarà una obra artística itinerant protagonitzada pels “playmobils” pels carrers del centre de Tàrrega. En paral·lel, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha destacat el constant creixement i caràcter referencial de la fira, la qual contribueix en favor de la dinamització comercial.

 

Solidaritat

La 8a Fira Playmobil revalida el seu marcat vessant solidari i Agrat destina el 10% de les entrades a un projecte de l’àrea de pediatria del CAP de Tàrrega. El certamen també col·labora amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Caritas lliurant entrades gratuïtes a infants sense recursos perquè també en puguin gaudir. Entre les propostes paral·leles, no falten el concurs Comerç-Click (les persones participants han de buscar els “clicks” amagats en aparadors de la ciutat); el concurs fotogràfic a les xarxes socials, l’Art-Click (convidant a captar una foto sobre el món de l’art); o el concurs de construcció de diorames entre altres.

 

Més informació: www.firaclickstarrega.cat

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.