Tàrrega celebra el dia de la Salut Mental

L’Associació Alba ha impulsat diferents activitats amb el ‘benestar emocional’ com a latemotiv i fent ressò de l’exposició d’un artista amb esquizofrènia

Aquesta reflexió forma part dels ‘Pensaments d’un Artista amb esquizofrènia’. Tot i que és una frase amb significat literal, serveix també com a títol de la nova exposició que acull el restaurant El Gat de Tàrrega. Es tracta d’una obra de Ramon Gabernet, un artista amb esquizofrènia que també ha redactat un llibre basat en la seva experiència personal.

L’autor recalca l’existència de diferents fases en el procés de la malaltia, amb etapes més dures com l’hospitalització o la desesperació i d’altres més il·lusionants com l’empatia i el futur.

A banda d’això, la plaça Major de Tàrrega ha estat l’epicentre d’altres activitats que reivindicaven el benestar emocional de les persones en el dia de la Salut Mental. Un esmorzar col·laboratiu i una classe de zumba han estat les activitats centrals aquest matí i, metafòricament i literal, l’acció reivindicava donar una mà a aquells que ho necessiten.

Actualment, l’Associació Alba atén 349 persones amb discapacitat, des les quals 126 pateixen problemes de salut mental.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.