Tàrrega celebrarà del 7 al 9 de desembre el 20è aniversari de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals  

Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida; i Carles Pascual, regidor de Promoció Econòmica; amb l’artista Guifré UrgellL’artista targarí Guifré Urgell realitzarà un mural commemoratiu de grans dimensions Aparador de creació artística i artesanal que aplegarà un centenar d’expositors amb articles únics i singulars · L’esdeveniment s’ha consolidat com a factor de dinamització econòmica i comercial

Tàrrega enllesteix els preparatius de la 20a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, del 7 al 9 de desembre. El certamen assoleix les dues dècades de trajectòria consolidant-se com un dels principals aparadors de l’art, el disseny i l’artesania a les terres de Lleida. Per a celebrar els seus 20 anys, la fira ha encarregat a l’artista targarí Guifré Urgell (Yantrart Design) de pintar un mural commemoratiu de grans dimensions. L’obra reflectirà el singular estil d’aquest jove que treballa a nivell internacional personalitzant tot tipus de suports, accessoris, decoració, moda i complements amb espectaculars figures geomètriques i mandales. El mural romandrà exposat a l’Espai MerCAT de Tàrrega de forma permanent. Val a dir que el mateix edifici llueix ja un altre mural, el dels 10 anys del certamen, que realitzà el col·lectiu La Reserva.

 

Fotografia adjunta: Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida; i Carles Pascual, regidor de Promoció Econòmica; amb l’artista Guifré Urgell, autor del mural commemoratiu dels 20 anys de la fira, i una de les seves obres

 

Clauers i penjolls exclusius dels 20 anys de fira

D’altra banda, i per primera vegada, la Fira d’Artistes impartirà tallers i demostracions a l’aire lliure, ja que hi intervé el foc. Un taller es basarà en la fosa de metall per fer clauers i penjolls de disseny exclusiu que commemoraran el vintè aniversari de la fira. Els participants podran obtenir-los i endur-se’ls a casa. També s’oferirà una demostració de forja tradicional, on el públic podrà veure com es treballa i moldeja el ferro. Els infants també hi podran participar forjant una petita eina. Tàrrega també posarà especial èmfasi en l’art com a teràpia per a fomentar l’equilibri personal o l’estímul de la creativitat. Els tallers de l’artista terapeuta Alba Torres o la conferència sobre educació creadora de Marc Gubern (La Títera Titelles) en són un exemple i estan adreçats al públic familiar.

 

Tàrrega, pol de compres nadalenques

Aprofitant com de costum el pont de la Puríssima i la proximitat de les dates nadalenques, la cita esdevindrà un pol de compres farcit d’al·licients. La singularitat dels articles que els artistes i artesans posen a la venda constitueix un dels seus màxims reclams. Al mateix temps, la capital de l’Urgell suma més atractius a la seva extensa oferta comercial, fet que també pot atraure més clients al teixit comercial de la localitat, tal i com manifesta Carles Pascual, regidor de Promoció Econòmica. Per la seva part, Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, assenyala que la convocatòria ha esdevingut amb els anys una de les principals cites del calendari firal del territori.

 

2.500 metres quadrats de recinte firal

La 20a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals ocuparà una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. S’hi concentraran un centenar d’expositors que posaran a la venda creacions úniques en pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i manualitats entre altres disciplines. Una altra parcel·la es reservarà a l’alimentació artesana. Altres atractius seran els espais de manualitats de L’Esquirol i de labors de Sylvia & Laura Company, establiments de la capital de l’Urgell.

 

Plataforma per a iniciatives solidàries

Amb la proximitat de les dates nadalenques són moltes les iniciatives solidàries de col.lectius i entitats que es fan visibles al recinte firal. Cal destacar la presència de la il·lustradora barcelonina Mònica Planas, que ajuda la Fundació Institut Guttmann en favor de persones amb discapacitats físiques neurològiques. O l’atleta targarí Raúl Arenas i les samarretes solidàries del repte “Sempre Endavant” per ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte. Calendaris benèfics de l’Associació Alba i l’Associació Alzheimer; productes de Comerç Just d’Oxfam Intermón; o artesanies de l’Associació Contra el Càncer i Dones Arrel completen aquest apartat.

 

Fotografia i novetats editorials

D’altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell prosseguiran a la fira per vuitè any consecutiu la confecció del fons d’imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, Retra(t)acció, documenta l’evolució de l’aspecte físic i l’estètica, esdevenint un prolífic treball etnològic. L’esdeveniment també acostuma a ser el marc de presentació de novetats editorials impulsades des del consistori. Enguany, i també dins el camp de l’art, s’hi farà la posada de llarg del volum 48 de la Col·lecció Natan, dedicat a l’obra gràfica de l’artista targarí Jaume Minguell Miret  (1922 – 1991). La publicació es presentarà el diumenge 9 de desembre i esdevindrà el catàleg de la mostra que s’exhibeix sobre l’autor fins al 6 de gener a la Sala Marsà de Tàrrega.

 

20a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS · TÀRREGA

 

D’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit

Espai Fassina, Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica i Fires – Ajuntament de Tàrrega

Amb el suport de la Diputació de Lleida i Foment Tàrrega

#FiraArtistesTàrrega

 

Algunes activitats del divendres 7 de desembre

 • Taller familiar d’art-teràpia amb Alba Torres (a les 11 del matí)
 • No t’enredis! Taller de polseres de macramé a càrrec de Dewü (a les 12 del migdia)
 • Taller d’art-teràpia per adults amb Alba Torres (a 2/4 d’1 del migdia)
 • La Tribu Juganera presenta la instal·lació familiar artística “I tu, què pintes?” adreçada als infants (a les 5 de la tarda)
 • Taller de diademes i flors a càrrec d’Origami (a 2/4 de 6 de la tarda)
 • Sabó cosmètic casolà per a càrrec de Sabó de Casa Fet a Casa (a les 7 de la tarda)

 

Algunes activitats del dissabte 8 de desembre

 • La Tribu Juganera presenta la instal·lació familiar artística “I tu, què pintes?” adreçada als infants (tot el dia)
 • Taller de polseres i braçalets de pell a càrrec de BPell (a 2/4 de 12 del migdia)
 • Demostració de fosa de metall – Record commemoratiu del 20è aniversari de la fira amb Pinto’s Artesania (a 2/4 de 12 del migdia)
 • Taller d’esmalt al foc sobre metall amb Artfoc Joies (a 2/4 de 6 de la tarda) 3 euros
 • Taller d’estampació de roba a càrrec de Mercè Disseny (a les 7 de la tarda)

 

Algunes activitats del diumenge 9 de desembre     

 • Jocs de construcció amb fustetes i maons de cartró per a infants a càrrec de Festa i Fusta (tot el dia)
 • Demostració de fosa de metall – Record commemoratiu del 20è aniversari de la fira amb Pinto’s Artesania (a 2/4 de 12 del migdia)
 • Taller infantil de forja amb Ocreferroart (a 2/4 de 12 del migdia)
 • Taller de paper pintat amb engrut a càrrec de LaPinet (a les 12 del migdia)
 • Penjolls i clauers sobre fusta amb Janona Artenfusta (a 2/4 de 6 de la tarda) 2 euros
 • Decoració amb carabasses a càrrec de Campalegre (a les 7 de la tarda) 2 euros
 • Presentació del volum 48 de la Col·lecció Natan: JAUME MINGUELL MIRET · DE LA CREACIÓ A LA IMPRESSIÓ – OBRA GRÀFICA (a les 7 de la tarda)

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.