Tàrrega celebrarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que des del 2003 ha provocat la mort de 970 dones a l’Estat Espanyol.

Missatges de denúncia, en diferents suports i formats, contra aquesta xacra social · El diumenge 25 de novembre, el municipi convoca actes de condemna contra la violència de gènere a la plaça del Carme

L’Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una nova edició de la seva campanya “Digues prou, no estàs sola”, la qual dedica esforços a sensibilitzar la societat contra les violències masclistes. Impulsada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, la iniciativa incidirà aquest 2018 a recordar i homenatjar les dones assassinades a causa de la violència de gènere. Des del 2003 i fins al 16 de novembre de 2018 (segons dades oficials), 970 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles a l’Estat espanyol. Una crua i colpidora xacra social que Tàrrega denunciarà mitjançant actes amb suport del teixit associatiu; cartells de gran format (un per cada any des del 2003) i un vídeo on es recorden les dones assassinades; i l’edició d’un fulletó sobre el terme “feminicidi”, o sigui, l’assassinat d’una dona pel fet de ser dona.

 

25N – Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

La campanya “Digues prou, no estàs sola” 2018 s’engloba una vegada més dins el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. En aquest sentit, l’acte central de la campanya tindrà lloc el diumenge 25 de novembre a la plaça del Carme. A partir de les 11 del matí es farà un acte d’homenatge a les dones assassinades per violència masclista erigint una estructura amb la col·laboració d’associacions de dones i de joves del municipi. L’estructura està pensada per entrar-hi a dins i que les persones puguin sentir durant uns instants l’angoixa i la por que suposa viure dins una relació on l’home exerceix la violència sobre la dona. L’estructura té una entrada i una sortida, com a símbol que es pot sortir d’aquestes relacions abusives. Paral·lelament es llegiran els noms de totes les dones (i dels fills i filles) assassinades des del 2003 i fins a l’actualitat. A les 12 del migdia es llegirà també el Manifest Institucional. L’acte es clausurarà amb un concert de la Coral del Col·legi Sant Josep de Tàrrega.

 

Avui han presentat la campanya l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el president del Consell Comarcal de l’Urgell; Salvador Bonjoch; el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; i la coordinadora Mireia Fontanet; acompanyats de representants de les diferents entitats col·laboradores. El material de la campanya ha estat realitzat per un grup de treball que integra l’Ajuntament de Tàrrega (Polítiques d’Igualtat, Policia Local), Associació Alba, Càritas Parroquial de Tàrrega, CCOO Terres de Lleida, Creu Roja Urgell, Institut Català de la Salut – CAP Tàrrega, Fundació Tutelar Terres de Lleida, Mossos d’Esquadra i Subdelegació del Govern a Lleida (Unitat contra la violència sobre la dona). Els actes del diumenge 25 s’han coorganitzat amb l’Associació Dones Arrel i la col·laboració de l’Associació de Persones Afectades de Dolor Crònic APADOC, Fòrum Femení d’Opinió, Dones Verge del Pedregal, Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi – Roger de Llúria i Agrat.

 

Més activitats per eradicar la violència masclista

Els dies posteriors al 25N es desenvoluparan a Tàrrega més activitats de la campanya “Digues Prou, No Estàs Sola” 2018. Així, els dies 26, 27 i 28 de novembre s’impartirà un taller de defensa personal Krav Maga per a dones a càrrec d’Aitor Cano. El Krav Maga és un sistema fàcil i efectiu per repel·lir les agressions físiques. Després, el dissabte 1 de desembre s’oferirà el taller d’autoconeixement “Valora el que ets” a càrrec de la Fundación Ana Bella. Serà un espai d’aprenentatge que dotarà les participants d’eines d’empoderament femení. Les arts escèniques també formen part del cicle de propostes. El divendres 14 de desembre es representarà la peça teatral titulada “Tancada”, un diàleg en què Carles Cabrera i Marta Díaz donen vida a un pare i una filla. Ell, fora de casa, és una persona exemplar. A casa és un masclista i un abusador. Amb aquesta peça es vol fer visible una xacra sovint amagada: els abusos sexuals comesos en el si de la família. La funció (9 vespre, Antic Escorxador) tindrà taquilla inversa.

 

El cinema serà un altre dels vehicles d’expressió. Amb suport de Circuit Urgellenc, es projectarà a Cinemes Majèstic el film “Ana de día” d’Andrea Jaurrieta. Les dates de les sessions s’anunciaran properament. La pel·lícula és un al·legat a favor de l’empoderament de les dones a través d’un joc de miralls i identitats femenines. En l’apartat d’exposicions, el CAP de Tàrrega mostra fins al 2 de desembre una sèrie de plafons amb missatges de sensibilització contra la violència masclista. Paral·lelament, la Biblioteca Comarcal de Tàrrega exhibeix al públic la col·lecció de baralles de cartes realitzades per l’artista Edu Barbero en què es condemna el maltractament a les dones.

 

Consulteu aquí els actes de la campanya “Digues Prou, No Estàs Sola” 2018

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.