Tàrrega celebrarà la Diada i l’Aplec de Sant Eloi els dies 11 i 12 de setembre

En el marc de la trobada de diumenge, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, inaugurarà la reforma de la plaça de la Bassa

 

Tàrrega celebrarà el proper diumenge 12 de setembre una nova edició de l’Aplec de Sant Eloi. És una tradició centenària que perdura de l’antiga festa major que se celebrava el segon diumenge de setembre des del segle XVIII i que a partir de l’any 1981 donà pas a la Fira de Teatre al Carrer. És, per tant, un senyal d’identitat que la capital de l’Urgell vol mantenir en el calendari propiciant alhora el retrobament de la ciutadania amb el gran pulmó verd de la ciutat, el Parc de Sant Eloi. L’Associació dels Amics de l’Arbre, masovers de l’espai, i l’Ajuntament de Tàrrega proposen una matinal amb activitats de cultura popular, convivència i gaudi de la natura.

El programa s’iniciarà a les 10 del matí amb la missa a l’ermita de Sant Eloi, la qual donarà pas a l’exhibició de La Fal·lera Gegantera, els jocs infantils de Fefe i Cia i el 36è Concurs Nacional de Colles Sardanistes encapçalat pels Amics de la Sardana i la Cobla Tàrrega. Així, les colles sardanistes tornaran enguany al Parc de Sant Eloi després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia (el concurs sardanista se substituí llavors per una audició). En aquesta ocasió, però, només formaran rotllanes els dansaires ja que les restriccions sanitàries impediran que els assistents se sumin a la sardana de germanor que posarà punt i final al concurs. Durant el matí, a més, no faltarà el tradicional esmorzar amb coca i préssec i es posarà la venda la rajola commemorativa. Val a dir que per assistir al concurs sardanista i als jocs per a la mainada cal fer reserva prèvia a www.culturatarrega.cat o al 973 312 960.

Estrena de l’adequació de la plaça de la Bassa

L’Aplec també proposa a la ciutadania de passejar pels diferents racons del turó recentment arranjats. En aquest sentit, s’inauguraran enguany les obres de reforma de la plaça de la Bassa, la qual ha estat objecte de significatives millores mitjançant treballs de dignificació. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que assistirà a tots els actes de l’Aplec de Sant Eloi, serà l’encarregat d’inaugurar la nova plaça de la Bassa, la qual s’ha transformat en un recinte polivalent a l’aire lliure. Les obres han estat finançades pels fons FEDER, la Diputació de Lleida i el consistori targarí en el marc del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”.

Dissabte 11, celebració de la Diada amb aforament limitat

La jornada anterior, el dissabte 11 de setembre, Tàrrega celebrarà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya mantenint-lo en el seu format habitual a la plaça de Rafael Casanova (11 matí) si bé limitant-ne l’assistència (cal fer reserva prèvia a www.culturatarrega.cat o al 973 312 960). A més de les autoritats, i com és costum, el teixit associatiu tindrà ocasió de participar a l’ofrena floral i adreçar els seus parlaments al públic, el qual romandrà assegut amb distància social.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.