Tàrrega clou la Temporada de Teatre amb “Maremar”, obra que denuncia el drama dels refugiats a la Mediterrània

Muntatge dirigit per Joan Lluís Bozzo que adapta un text de Shakespeare fusionat amb peces musicals de Lluís Llach · La Regidoria de Cultura habilitarà un servei gratuït de cangur per a infants de 3 a 12 anys

Tàrrega clourà la 25a edició de la Temporada de Teatre el dissabte 15 de febrer amb un colofó de luxe: “Maremar”, el darrer espectacle de la companyia Dagoll Dagom. Com és habitual en la reconeguda agrupació catalana, el públic gaudirà d’un muntatge escènic de gran format, amb un repartiment coral i la inclusió d’acurats moments musicals. Sota la direcció de Joan Lluís Bozzo, “Maremar” constitueix una denúncia ferotge del drama que pateixen actualment a la Mediterrània les persones refugiades. La narració es planteja en forma de metàfora adaptant l’obra “Pèricles, Príncep de Tir” de William Shakespeare, text que Dagoll Dagom fusionen amb composicions musicals del cantautor Lluís Llach. El resultat és un conjunt escènic de singular bellesa estètica que conjuga paraula, dansa i cançó.

Tot i que es tracta de la primera aventura shakespeariana de Dagoll Dagom al llarg dels seus 44 anys de trajectòria, “Maremar” aplega elements que defineixen la producció escènica de la companyia ja que el mar, i en concret el Mediterrani, sempre ha estat un eix essencial del seu treball. L’argument arrenca amb una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut els seus pares. Es troba, però, un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles, que es veié obligat a fugir del seu poble i de diferents indrets del Mediterrani perseguit per les ordres del maligne governador d’Antíoc. El relat dibuixa així una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis per part d’una nena refugiada, la qual però albira l’esperança del retrobament familiar. Repartiment: Albert Triola, Helena Gispert, Cisco Cruz, Mercè Martínez, Marc Pujol, Aina Sánchez,  Marc Soler, Marc Vilajuan i Júlia Jové. La representació tindrà lloc al Teatre Ateneu a les 9 del vespre.

 

Servei gratuït de cangur

Organitzada per la Regidoria de Cultura, la 25a Temporada de Teatre ha acostat fins a la capital de l’Urgell des del passat octubre 9 estrenes destacades de diferents formats amb noms propis com Roger Coma, Mercè Arànega o Toni Gomila entre altres. Una de les novetats del present cicle ha estat la posada en marxa d’un servei gratuït de cangur per a infants de 3 a 12 anys, ajudant els espectadors a conciliar vida familiar i cultural. Com a prova pilot, el servei s’habilità el passat 5 d’octubre i es reprendrà dissabte vinent 15 de febrer.

 

Entrada: 28 euros · Consulteu descomptes

Venda d’entrades a www.culturatarrega.cat/teatreateneu · La Botiga del Museu (C/Major, 11) · 973 312 960 · cultura@tarrega.cat

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.