Tàrrega commemora els 40 anys de l’Escola Municipal de Música

músicaLa capital de l’Urgell homenatja els impulsors del centre i anuncia un cicle de 8 concerts amb antics alumnes i professors

L’Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT) commemora els 40 anys de la seva fundació. Han estat quatre dècades de constant evolució i creixement, evocades mitjançant una exposició fotogràfica a la Sala Marsà de la Casa de Cultura. La cloenda de la mostra, celebrada avui diumenge, ha aplegat membres fundadors de l’escola, antics professors i l’equip directiu actual. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa Rosa Maria Perelló, qui ha destacat els valors de treball i superació que difon entre la gent jove l’aprenentatge musical. L’exposició ha repassat la trajectòria de l’EMMT a través de 190 fotografies i documents a més de projeccions audiovisuals. També s’ha acompanyat d’escultures realitzades per Eduard Boleda, professor de l’escola.

 

La trobada d’avui ha comptat amb la presència de Francesc Florensa i Carme Novell, en representació del grup de targarins impulsors de l’EMMT, i de Carme Molina, primera secretària del centre. A més, s’ha llegit un escrit tramès per Montserrat Cots, primera directora, rememorant els inicis d’una iniciativa pedagògica que, 40 anys després, ha quallat amb força a la capital de l’Urgell. També han participat a l’acte el regidor de Cultura, Raül Palacios, i l’actual directora Núria Calaf, acompanyada de professors i antics alumnes. L’EMMT obrí les portes l’any 1977 a iniciativa del Centre Comarcal de Cultura i amb una vintena d’alumnes. Fou a la Casa de Cultura del carrer de Les Piques, d’on es traslladà al col·legi d’El Carmel i posteriorment a l’antic ambulatori, la seva actual seu. En aquest 2017, el centre imparteix classe a 300 alumnes amb més d’una quinzena d’instruments al programa lectiu.

 

Cicle de concerts fins al maig del 2018

L’efemèride es continuarà commemorant els propers mesos amb un cicle de 8 concerts titulat “Cantem els 40” per part de músics vinculats a l’escola, principalment antics alumnes i docents. La primera cita de la programació tindrà lloc el diumenge 5 de novembre amb un concert de violí a càrrec de Josep Lluís Puig (12 migdia, Auditori EMMT). La següent convocatòria, el diumenge 26 de novembre, serà un concert de flauta i piano protagonitzat per Neus Puig i Marta Castelló sota el nom de Duo Atzur (12 migdia, Auditori EMMT).

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.