Tàrrega comptarà amb quatre informadors de Creu Roja per sensibilitzar sobre la COVID-19 durant l’oci nocturn

S’encarregaran de visitar bars, locals o espais habituals de reunió de joves· Treballaran de dimecres a diumenge de 20h a 00h, en una franja amb un alt risc de no seguir els protocols

Els departaments de Salut i d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja engeguen un projecte de voluntariat per sensibilitzar sobre les mesures de prevenció per la COVID-19 a través d’agents comunitaris. En el cas de Tàrrega, s’incorporaran quatre informadors que exerciran durant les hores d’oci nocturn, en una franja amb un alt risc de no seguir els protocols establerts davant la crisi sanitària.

Els agents actuaran per parelles i s’encarregaran de visitar bars, locals o espais habituals de reunió de joves amb l’objectiu de conscienciar sobre les mesures de prevenció. A més, també repartiran mascaretes i material d’higiene en cas que sigui necessari. La incorporació d’aquestes parelles d’informadors es realitzarà a partir del proper 15 d’agost i la durada del contracte serà d’un mes. Complementàriament, també hauran de realitzar tasques de gestió fora de l’horari nocturn.

L’activació d’aquest voluntariat es realitzarà en funció de la situació epidemiològica de cada municipi i es farà efectiu quan es detecti un augment de casos o de tendència seguint els criteris de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació (SASiP) i del Cap de la Unitat de Seguiment de la COVID-19 a Catalunya. A partir d’aquest moment, els agents actuaran en les zones de la via pública on sigui necessària la intervenció de sensibilització i educació i aniran vestits amb els equips de protecció individuals pertinents.

L’Ajuntament de Tàrrega dona suport a la campanya que també s’aplicarà en altres ciutats de la regió sanitària de la província com  Lleida, Balaguer, Mollerussa i Alcarràs. El consistori targarí està en contacte amb les administracions sanitàries per prevenir possibles rebrots de la COVID-19 i ja ha iniciat mesures com augmentar els controls d’ús de mascaretes a terrasses i restaurants per part de la Policia Local o conscienciar els joves amb diverses campanyes. Cal recordar que la darrera setmana, la ciutat va registrar un augment de casos amb l’aparició de 25 positius nous.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.