Tàrrega crea grups de WhatsApp amb comerços, empreses i Policia Local per augmentar la prevenció, detecció i reacció davant fets delictius

 

La Regidoria de Governació de Tàrrega i Foment Targarí han posat en marxa una nova iniciativa de prevenció i detecció de fets delictius en establiments comercials i empreses. Es tracta d’un sistema d’avisos mitjançant l’aplicació WhatsApp per agilitzar la comunicació en temes de seguretat entre comerciants, empreses i Policia Local. A través d’aquesta eina, la Policia Local facilitarà consells de seguretat ciutadana; informació sobre fets delictius en municipis propers; i alertes immediates de detecció de fets delictius als eixos comercials i polígons industrials de la capital de l’Urgell.

La Policia Local administrarà els grups

En aquest sentit, s’han creat dos grups de WhatsApp: un per a establiments comercials (TRRG Comerç) i un segon adreçat a empreses de les àrees industrials (TRRG Empresa). La Policia Local de Tàrrega exercirà l’administració d’ambdós grups i canalitzarà totes les dades rebudes. Prèviament, s’ha dut a terme una campanya informativa a comerços i empreses donant a conèixer el nou servei. El sistema d’alertes també s’usarà per a transmetre informació sobre mobilitat.

Instrument efectiu contra els fets delictius

El regidor de Governació, Carles Pascual; el Sotsinspector Cap de la Policia Local, Àlex Dalghi; i el portaveu de Foment Targarí, Marc Roselló; han presentat avui la nova eina de comunicació en un acte convocat a la Casa Consistorial de Tàrrega (vegeu fotografia). Carles Pascual ha posat de relleu com gràcies a les noves tecnologies es pot agilitzar la capacitat de reacció davant possibles fets delictius. Per la seva part, Àlex Dalghi ha indicat que, juntament amb la col·laboració ciutadana, els grups de WhatsApp poden ser un instrument molt efectiu per alertar sobre la presència de persones sospitoses i ajudar a localitzar els autors de furts i altres delictes. Marc Roselló ha puntualitzat que es poden adherir als grups de WhatsApp tots els comerços i empreses de la ciutat encara que no siguin socis de Foment Targarí.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.