Tàrrega divulga el vessant dramatúrgic de l’escriptor Manuel de Pedrolo amb una conferència del catedràtic Enric Gallén

IMATGE D'ARXIU · Exposició sobre Pedrolo a la Sala Marsà de TàrregaEl dijous 8 de novembre, com activitat complementària de la 24a Temporada de Teatre · La capital de l’Urgell també prepara lectures dramatitzades de textos teatrals de l’autor per part d’alumnes de secundària

La Regidoria de Cultura de Tàrrega convoca aquesta setmana una altra de les seves activitats emmarcades dins l’Any Pedrolo, amb què es commemora el centenari del naixement de l’escriptor de L’Aranyó. La capital de l’Urgell oferirà el dijous 8 de novembre una conferència sobre la producció teatral de l’autor a càrrec d’Enric Gallén, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. La xerrada, titulada “Descobrim el Pedrolo dramaturg”, tindrà lloc a les 8 del vespre a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, on també intervindrà l’escriptor targarí Xavier Garcia. La proposta constitueix una de les activitats complementàries de la 24a Temporada de Teatre de Tàrrega, la qual també posa el focus en el vessant dramatúrgic de Pedrolo. En aquest sentit, la presentació del cicle s’acompanyà el passat setembre de la representació de la peça “Homes i No” (1957) a càrrec d’El Celler d’Espectacles. D’altra banda, és en preparació un programa de lectures dramatitzades de cinc obres teatrals de Pedrolo per part d’alumnes de secundària de Tàrrega sota el mestratge de l’actriu Marta Pérez (T de Teatre).

 

Literat prolífic

Manuel de Pedrolo fou un dels escriptors més prolífics de les lletres catalanes i conreà diversos gèneres com la novel·la, la poesia i el teatre a més de les seves facetes com articulista i traductor. La seva intenció era apropar la literatura catalana a tot tipus de lectors. Pel que fa a la dramatúrgia, el seu corpus literari explorà diverses temàtiques incidint en la rebel·lió contra l’opressió i el plantejament de qüestions filosòfiques com el coneixement, el destí o la mort. En el decurs del 2018, Tàrrega ha organitzat un seguit de propostes per a recordar la figura de Pedrolo, la seva creació literària i el seu pensament intel·lectual. Al mateix temps, i com palesà una exposició a la Sala Marsà, s’ha posat de relleu el vincle entre Pedrolo i Tàrrega, ciutat on residí molts anys de la seva vida.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.