Tàrrega expressa el seu compromís amb el Dia Internacional de les Dones

Nova campanya reivindicativa mitjançant petjades als centres educatius i comerços de la ciutat que representen el camí i l’esforç per assolir una equitat plena

El municipi de Tàrrega expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8-M) amb diverses activitats que aplegaran reivindicació, cinema, titelles i cultura popular. Com ja és costum, la Regidoria d’Igualtat i entitats locals sumaran esforços per conscienciar la ciutadania per eradicar la desigualtat de gènere. Així doncs, durant el mes de març, els diversos centres educatius i comerços de la ciutat (gràcies a la col·laboració de Foment Tàrrega) lluiran un seguit de petjades, les quals representen el camí i l’esforç per assolir la fita d’una participació equitativa de dones i homes en tots els àmbits de la societat.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Tàrrega convida les escoles i instituts de la ciutat a participar de l’acció Juntes, caminem cap a la igualtat, atès que “des dels centres educatius es comença el camí cap a l’equitat plena deixant empremta en un món masclista”, sosté la regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan Tarragó. De la mateixa manera, “enguany els establiments comercials de Tàrrega prenen partida en el llarg camí que porta a la igualtat real entre homes i dones”, afegeix l’edil.

Així mateix, el dimarts 8 de març tindrà lloc la lectura del Manifest de l’Institut Català de les Dones, a les 11 del matí, a la plaça Major. Hi participaran representants institucionals i associacions femenines locals. Alhora, des del dia 5 i fins al dia 9 de març la font del Pati es tenyirà de color lila en commemoració del Dia Internacional de les Dones. El dimecres 9 de març Aitor Cano Tarruella oferirà un taller de defensa personal, Krav Maga, per a dones (19:30 h). S’adreça a dones de totes edats si bé les menors de 18 anys hauran de presentar una autorització legal per prendre-hi part (inscripcions al correu electrònic politiquesigualtat@tarrega.cat, amb un missatge de WhatsApp al 649 59 83 03 o trucant al 973 50 26 70).

Posteriorment, el dijous 10 de març els Cinemes Majèstic acolliran la projecció de la pel·lícula Una cuestión de genero (19:30 h), que narra la història de Ruth Bader Ginsburg, qui fou una de les jutgesses del Tribunal Suprem dels Estats Units. El film destaca la seva imparable lluita en contra de la desigualtat de gènere, atès que la protagonista de la cinta es topà amb moltes dificultats pel fet de ser dona, quan decidí estudiar dret. L’any 1972, Ruth començà la lluita per actuar davant dels casos de discriminació per qüestions de gènere i aconseguir que les dones poguessin gaudir dels mateixos drets que els homes als Estats Unitats.

Finalment fou nomenada pel Tribunal Suprem americà i es va convertir en la segona dona de la història en formar part d’aquest alt òrgan judicial. Les propostes en motiu del 8-M prosseguiran divendres 11 de març amb una doble proposta d’espectacles de titelles per a tota la família (18:30 h). D’una banda, les persones assistents podran gaudir de La Meitat d’en Jan, que parla sobre la inclusió de l’infant, l’acceptació i percepció i l’assetjament
físic o psicològic que pateix un alumne; i, de l’altra, de La Ventafocs que no volia menjar perdius, una peça que ens ensenya com treballar la igualtat de gènere, trencant els estereotips dels contes clàssics. Activitat gratuïta i familiar recomanada a partir de 3 anys (és necessària la reserva de places contactant amb la Regidoria d’Igualtat).

Alhora, la Regidoria d’Igualtat, conjuntament amb la Regidoria de Promoció Econòmica, promou l’organització d’una trobada per a dones empresàries per completar el cicle del 8-M d’enguany. Les interessades en participar-hi poden mostrar el seu interès mitjançant el formulari que trobaran a https://tuit.cat/99c1h.

D’altra banda, el dissabte 12 de març, la Verreta de Guixanet organitzarà una nova edició de La GamVerrada, trobada d’agrupacions de bestiari festiu liderades per dones. Enguany, l’esdeveniment reprèn el format presencial després que l’any passat se’n celebrés una edició virtual adaptant l’activitat al context de pandèmia. En aquesta ocasió, La GamVerrada arrencarà a les 11 del matí des de la plaça de les Nacions Sense Estat amb la lectura del manifest i cercavila pel centre de la ciutat fins a la plaça Major, on tindran lloc els balls de lluïment, amb la Mulassa Presumida de Vilanova i la Geltrú, la Mula de Sant Feliu de Llobregat i la Miliciana de Cervera, entre altres. Tot seguit, vermut musical amb Pd Verrizè, dinar popular amb l’Associació Èxit (15 h) i a partir de 2/4 de 5 de la tarda, concert amb Inversen Band.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.