Tàrrega impulsa la segona edició de la campanya de bons de descompte per incentivar l’economia local

La Regidoria de Promoció Econòmica destina 50.000 euros a aquesta iniciativa, que es posarà en marxa el dia 1 d’octubre i s’allargarà durant tot el mes

L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, posarà en marxa el proper dissabte 1 d’octubre la segona edició de la campanya de bons de descompte Fira’t a Tàrrega per fomentar les compres de proximitat i donar suport als establiments comercials, de serveis i restauració de la ciutat. A l’igual que el passat mes d’abril, el consistori tornarà a posar a disposició de la ciutadania 50.000 euros en vals de descompte de 5 euros cadascun que es podran bescanviar als establiments adherits a la iniciativa. El funcionament serà exactament el mateix que en la primera edició. Tothom que es registri a la pàgina web bons.tarrega.cat podrà descarregar-se quatre bons que li permetran estalviar-se fins a 20 euros en les seves compres durant el mes d’octubre.

A la segona edició de la campanya repeteix col·laboració la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. Així, el consistori ha renovat el conveni per tal que l’esmentada entitat gestioni els pagaments que hauran de rebre els establiments en què els consumidors bescanviïn els seus vals. Han rubricat l’acord l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el president de la Cambra, Carles Giribet, acompanyats per la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert (vegeu fotografia). Robert ha indicat que després de l’excel·lent resposta que va tenir la primera edició de la campanya de bons “teníem claríssim que havíem de repetir aquesta iniciativa per dinamitzar el teixit comercial de la nostra ciutat”. L’edil ha reiterat que “la campanya ens permet ajudar, de manera directa, tant el comerç com la ciutadania”. Robert confia que els establiments que ja hi van participar a la primavera s’hi tornin a afegir i anima la resta a sumar-s’hi.

Per la seva banda, Carles Giribet ha remarcat “que la suma d’esforços entre institucions serà cabdal per fer front als temps que s’albiren aquesta tardor, ja que l’increment de l’IPC ja té un alt impacte en l’economia de les famílies”. Tant l’Ajuntament de Tàrrega com la Cambra de Comerç i Indústria encoratgen els titulars d’un negoci i la ciutadania a beneficiar-se de la campanya davant el context d’incertesa econòmica. En aquest sentit, els comerciants i restauradors de la capital de l’Urgell que vulguin participar-hi ja poden inscriure’s a l’enllaç bons.tarrega.cat/ca/apuntat-campanya-bons-comercos.

Èxit de la primera edició

La primera edició d’aquesta iniciativa impulsada per l’àrea de Promoció Econòmica va tenir lloc el passat mes d’abril i va generar un impacte econòmic als comerços de Tàrrega xifrat en 231.000 euros. Dels 50.000 euros en vals de descompte disponibles, es van gastar 45.950 euros fent ús de 9.181 bons (se’n van habilitar 10.000). La majoria dels establiments comercials que es van adherir a la iniciativa (74) en va aplaudir els resultats. De fet, sis de cada deu afirmà que va veure incrementada la presència de clients durant la campanya i la meitat va assegurar rebre nous compradors. Alhora, tres de cada quatre botigues adherides a la proposta van afirmar que van augmentar les seves vendes.

Funcionament de la campanya

Totes les persones que facin les seves compres a Tàrrega (ja siguin empadronades a la ciutat com no) podran gaudir dels bons de descompte sempre que es registrin a la pàgina web bons.tarrega.cat. Un cop hagin completat el registre podran descarregar-se un total de quatre bons de 5 euros per persona, que podran bescanviar en aquells establiments que s’hagin adherit a la campanya. Per poder utilitzar els vals, hauran de fer compres per un import superior a 15 euros i en podran bescanviar d’un a quatre segons el valor de les compres que realitzin. Recordem que un cop descarregats, els vals tenen una vigència de quinze dies. Si passat aquest termini no s’han utilitzat, caducaran per generar-ne de nous.

Aquelles persones que puguin tenir dificultats a l’hora de formalitzar el registre podran adreçar-se a l’àrea de Promoció Econòmica, a la Casa Consistorial, on se’ls facilitaran els bons de descompte presentant el DNI. En el cas dels establiments que vulguin sumar-se a la iniciativa impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica, també s’han de registrar a la mateixa plataforma i, un cop acreditats per formar-ne part, només hauran d’acceptar els vals que els lliuraran els seus clients durant el mes d’octubre i bescanviar-los a les oficines de la Cambra. Per a més informació, poden contactar amb l’àrea de Promoció Econòmica (tel. 973 31 16 08 i correu electrònic promocioeconomica@tarrega.cat).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.