Tàrrega inicia una nova campanya de poda de l’arbrat de l’espai públic

Els operaris de la Brigada Municipal comencen a esporgar els arbres de la ciutat i posteriorment ho faran als exemplars ubicats als pobles

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya d’esporga de l’arbrat dels carrers i places de la ciutat. Com cada tardor i hivern, aprofitant el període de descans biològic dels arbres, operaris de la Brigada Municipal procedeixen a tallar-ne algunes branques per deixar els exemplars en millors condicions de cara al seu futur creixement. Els treballs, realitzats per operaris de jardineria, es desenvolupen en diverses fases.

La campanya de poda ha començat aquesta setmana als arbres de la cèntrica plaça del Carme i continuaran els propers dies a la resta de vials de la ciutat. Un cop enllestides les  tasques de poda al nucli urbà de la capital de l’Urgell, es procedirà a esporgar els exemplars situats als pobles de Tàrrega. És previst que els treballs s’allarguin durant tot l’hivern, segons l’època adient per a cada espècie.

Tàrrega té censats uns 4.000 arbres en espais públics urbans de la ciutat i els pobles, sense comptabilitzar els del Parc de Sant Eloi. Les espècies més comunes són plataners, troanes i moreres. Els jardiners municipals practiquen diferents tipus de poda segons les necessitats concretes de cada exemplar. Fan poda de formació per condicionar el creixement futur de l’arbre i l’adaptació a l’indret on està plantat (en el cas dels exemplars joves i plantats recentment); poda de neteja per eliminar les rames o brots que puguin danyar-ne l’estructura (rames trencades pel vent, la pluja o accidents de circulació) i poda de brocada per mirar de reconduir els arbres amb greus defectes (ja sigui per la seva formació original o perquè han estat sotmesos a podes intensives). La campanya de poda serveix també per evitar que les branques no interfereixin en les façanes dels edificis.

Els treballs d’esporga es duen a terme en horari de matí i els espais on treballen els operaris se senyalitzen amb antelació per tal d’evitar molèsties a la ciutadania. Pel que fa a les restes de poda (rames, fulles i troncs) s’envien a la planta de compostatge, per al seu posterior tractament i selecció per tal que es puguin aprofitar com a compost.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.