Tàrrega omple amb obres d’alumnes de l’Escola Ondara els aparadors de locals comercials buits del centre de la ciutat

Iniciativa endegada l’any passat per la Regidoria de Promoció Econòmica a fi de fomentar el lloguer i la compra d’establiments desocupats

Les creacions d’alumnes de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega tornen a omplir els aparadors de locals comercials en desús del centre de la ciutat. És en el marc de la segona edició de la campanya impulsada des de l’any passat per la Regidoria de Promoció Econòmica de la capital de l’Urgell per buscar solucions a la problemàtica dels locals comercials tancats. El projecte, batejat amb el nom de “Reobrim els locals buits”, cerca omplir d’art, materials artístics i elements promocionals els aparadors dels diferents establiments comercials en desús que se sumin a la iniciativa per tal de fomentar-ne la compra o lloguer.

Així, després de les accions en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus o la campanya de Nadal impulsada conjuntament amb Foment Tàrrega, des d’aquest dimarts i durant tot el mes de gener obres d’art d’estudiants de l’antiga Escola d’Arts i Oficis omplen de vida i llum locals comercials ara en desús situat a les places de les Nacions sense Estat i Sant Antoni i els carrers d’Agoders i Santa Maria. Així, les persones que passegin i realitzin les seves compres nadalenques també podran contemplar les creacions dels joves estudiants. Concretament, es tracta de peces d’alumnes de Batxillerat Artístic que donen continuïtat al projecte “Curiociutat“, que el centre va presentar un any enrere amb l’objectiu d’exposar als aparadors dels locals participants peces artístiques de les diferents disciplines que s’imparteixen a l’Escola d’Art Ondara. En aquesta mostra s’hi poden veure escultures, cartells, dibuixos, maquetes o ceràmica, entre altres elements.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, que ha acompanyat els joves creadors en l’encesa dels aparadors que acullen les seves propostes artístiques, ressalta que “omplir els locals de llum beneficia els propietaris d’aquests espais, els del seu voltant i, de retruc, la resta de comerços de la ciutat, ja que reactivem els establiments desocupats i revitalitzem la trama urbana”. Robert també afirma que “il·luminar i generar moviment al voltant d’espais en desús ens ajuda a enfortir la sensació de seguretat de l’entorn urbà”.

Segona edició de la campanya

En la segona edició de la iniciativa per dinamitzar els locals comercials desocupats, l’Ajuntament de Tàrrega hi inverteix 15.000 euros, quantitat que es finança al 50% mitjançant una subvenció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM). Val a dir que el consistori es fa càrrec de les despeses de consum elèctric que es generen mentre es desenvolupa l’acció.

Els propietaris de locals comercials tancats que vulguin adherir-se a la iniciativa per donar a conèixer les possibilitats dels seus establiments es poden adreçar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega enviant un correu electrònic a promocioeconomica@tarrega.cat o trucant al telèfon 973 31 16 08.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.