Tàrrega posa en valor el diàleg en el marc del Dia Escolar per a la No Violència i la Pau

La comunitat educativa del municipi decora caixes amb missatges en favor del respecte que s’exhibiran als establiments associats a Foment Targarí

Tàrrega ha commemorat avui el Dia Escolar per a la No Violència i la Pau (DENIP) adaptant el format d’aquesta activitat a causa de la pandèmia, com ja es va haver de fer l’any passat. Enguany l’acte ha deixat la plaça de Sant Antoni per traslladar-se a la plaça Major i ha recuperat la presència d’alumnes dels centres educatius, cadascun dels quals ha designat tres representants (dos alumnes i un/a professional del centre educatiu) per assistir a l’esdeveniment. Així doncs, la capital de l’Urgell ha mantingut l’esperit de la trobada gràcies a una construcció col·lectiva feta a partir de capses de cartró decorades per l’alumnat amb el lema Respecte! Parlem-ne? Tota la comunitat educativa de Tàrrega ha col·laborat en la realització i la decoració de les capses que integraven la construcció.

Alhora, l’alumnat ha estat l’encarregat de repartir les seves creacions, amb missatges demanant respecte vers la diversitat i convidant al diàleg, als establiments comercials adherits a Foment Tàrrega, que obren els seus aparadors per tal d’“afavorir la convivència, la cooperació i el treball en equip amb l’objectiu de fomentar l’assertivitat i la positivitat a les aules”, segons ha explicat el regidor d’Educació, Xavier Rossell Aparicio.

Per la seva banda, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que ha presidit l’acte, ha defensat “el diàleg com la millor eina per a la pau i per a la convivència” alhora que ha recordat que la diversitat ens enriqueix. L’activitat, organitzada pel Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Tàrrega i que ha culminat amb l’audició de la cançó Si em dones la mà de Mau & Ricky, també ha comptat amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert i de representants dels Serveis Educatius de l’Urgell. El DENIP es commemora des del 1964 cada 30 de gener en record de la mort de Mahatma Gandhi, assassinat l’any 1948.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.