Tàrrega presenta el volum 38 de la revista ‘URTX’, que inclou un monogràfic sobre les dones en la nostra història

La miscel·lània d’estudis humanístics s’ha presentat en el marc del cicle de Sant Jordi

La Nau número 5 de Cal Trepat va ser escenari el dijous de la presentació del número 38 de la revista URTX, la publicació d’humanitats de l’Urgell editada pel Museu Tàrrega Urgell, l’Arxiu Comarcal i el Museu Trepat.

Aquest volum posa el focus el seu dossier central en analitzar el paper de les dones en la nostra història amb 5 articles, eixamplant el focus territorial de la revista.

La publicació també compta amb diferents articles sobre temes com la nissaga bellpuigenca dels Boixet, el professor Valeri Serra Boldú, els bombardejos que va patir Tàrrega durant la guerra civil o les obres del pintor Jaume Minguell a l’Urgell, entre d’altres articles escrits per 12 dones i 8 homes diferents.

La presentació ha comptat amb la participació de Sònia Blasco, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Blasco ha expressat que “publicacions com l’URTX són cabdals perquè donen visibilitat a la tasca de recerca.

Com és habitual en els darrers anys, la presentació al públic del nou volum de la revista s’ha fet en el marc del programa d’activitats de Sant Jordi a Tàrrega.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.