Tàrrega promou una campanya ecològica per reduir la presència de plàstics d’un sol ús en l’entorn

Presentació de la campanyaIniciativa de conscienciació mediambiental que integra esforços d’un ampli ventall d’entitats i institucions · Amb activitats participatives del 5 al 15 de juny

Tàrrega impulsa una nova campanya ecològica que té com a objectiu la reducció de la presència de plàstics d’un sol ús. Amb aquesta acció es vol conscienciar la ciutadania per evitar la contaminació de l’entorn a causa de la proliferació de residus de plàstic. Es tracta d’una iniciativa transversal que aplega esforços de les entitats GEMA, Greenpeace, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, La Soll, Espais Naturals de Ponent, Circusa, Consell Comarcal de l’Urgell i Ajuntament de Tàrrega. La campanya també llançarà missatges per promoure altres alternatives al plàstic d’un sol ús. En aquest sentit, Foment Tàrrega animarà els establiments comercials a difondre entre els clients l’hàbit de portar sempre de casa una bossa reutilitzable per fer la compra i contribuir així a disminuir la producció de bosses de plàstic d’un sol ús.

 

Aquest programa d’activitats en favor de la preservació del medi ambient i la sostenibilitat es desenvoluparà del 5 al 15 de juny cercant la participació de tot el teixit associatiu i la comunitat educativa. Prèviament, ja es distribueixen cartells i fulletons; s’emeten falques a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega; i es difon un espot a través de les xarxes socials i les pantalles de Cinemes Majèstic. Així ho han explicat avui en roda de premsa el president de GEMA, Jaume Ramon, i la tècnica de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega, Anna Perelló. Durant la presentació de la campanya s’ha posat també el focus en la importància de “les tres erres” quant als hàbits de consum responsable: reduir, reutilitzar i reciclar.

 

La primera activitat de la campanya “No utilitzis plàstics d’un sol ús” serà una plantada d’arbres a l’Escola Àngel Guimerà i tindrà lloc el dimecres 5 de juny coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. El dissabte 8 de juny (11h) s’ha convocat una visita a l’abocador comarcal. Prendrà el relleu el diumenge 9 de juny (8:45h) un taller de ioga a l’espai natural de Granyena. Seguidament, el dijous 13 de juny el periodista Jordi Bigues, membre fundador de Greenpeace, oferirà una xerrada titulada “Zero residus i el canvi climàtic” (20:30h, plaça de les Nacions sense Estat). També s’hi projectaran documentals sobre els efectes nocius del plàstic d’un sòl ús.

 

La campanya culminarà el dissabte 15 de juny amb una jornada ecològica, participativa i lúdica a la plaça de les Nacions sense Estat. A partir de 2/4 de 10 del matí, el Club d’Atletisme 100×100 Fondistes protagonitzarà un recorregut de “plogging”, pràctica que consisteix a córrer recollint alhora residus que embruten l’entorn. A la mateixa hora també s’iniciarà una “macrobatuda d’entitats” contra el plàstic a la ciutat. A les 12 del migdia s’aplegaran totes les restes trobades i s’impartiran tallers de manualitats per donar una segona vida als residus de plàstic. Després se celebrarà un vermut popular amb bons consells per reduir el consum de plàstic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.