Tàrrega reobrirà al trànsit el carrer de La Pau la setmana vinent, un cop enllestides les obres d’adequació del vial

Últims retocs al carrer de La Pau, que s'obrirà al trànsit la setmana vinentÚltims retocs d’una acció urbanística que millorarà la mobilitat i la seguretat en la circumval·lació vora el Parc de Sant Eloi · S’ha refet el paviment de la calçada, s’ha construït una nova vorera i s’han modernitzat les xarxes de serveis bàsics al subsòl entre altres intervencions

L’Ajuntament de Tàrrega reobrirà la setmana vinent al trànsit el carrer de La Pau, una vegada enllestides les obres d’adequació del vial. El gruix dels treballs ja ha finalitzat i ara es procedeix a fer els últims retocs i a instal·lar la senyalització. La reobertura suposarà tenir altre cop en servei la via de circumval·lació que uneix el carrer del Segle XX i el passeig de Simó Canet amb un traçat que discorre vora el Parc de Sant Eloi. La reforma es traduirà en una mobilitat més còmoda i segura per a vehicles i vianants ja que s’ha renovat íntegrament el ferm asfàltic de la calçada i s’ha construït una nova vorera de 2,5 metres d’amplada al vessant sud. Tàrrega materialitza així una de les obres urbanístiques més demanades, ja que el paviment del carrer es trobava molt malmès. Es tracta, a més, d’un vial molt transitat i on es concentren equipaments públics com la comissaria de la Policia Local, l’Escola d’Adults, l’Escola Alba o l’alberg de transeünts.

 

Un vial modern i funcional

A més d’aplicar nova capa asfàltica a la calçada i construir una vorera, dins el projecte s’han modernitzat també les xarxes de serveis bàsics al subsòl (aigua, clavegueram, gas, electricitat i telecomunicacions). A més, s’han instal·lat bombetes de tecnologia LED a l’enllumenat públic; s’han suprimit barreres arquitectòniques; i s’ha reforçat la seguretat mitjançant passos de vianants. L’espai de la calçada reserva una franja per a places d’aparcament gratuït. A la vegada s’ha actuat a la cruïlla on conflueixen els carrers de La Pau, Segle XX, Mestre Amigó, La Figuerosa i Amics de l’Arbre, a tocar del pas a nivell. En total, s’han renovat 2.700 metres quadrats d’espai viari públic.

 

Subvencions de la Diputació de Lleida i l’Agència de Residus de Catalunya

L’adequació del carrer de La Pau, adjudicada a Promobras Caro SL, ha suposat una inversió de 215.380 euros. La Diputació de Lleida ha aportat una subvenció de 120.000 euros mentre que l’Agència de Residus de Catalunya ha sufragat 12.522 euros per l’ús d’àrid reciclat (1.620 m3) en aquesta obra. L’Ajuntament de Tàrrega i el veïns mitjançant contribucions especials financen la resta de la inversió.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.