Tàrrega reprèn les estades de joves de la població francesa agermanada de Blaye per realitzar pràctiques de formació

Són una vintena d’alumnes que estudien a la Maison Familiale du Blayais

Alumnes provinents de la població francesa de Blaye, a la regió de la Gironda, fan estada a Tàrrega fins al 25 de setembre. L’objectiu és la realització de pràctiques professionals de formació en entitats socials, centres educatius i serveis municipals de la capital de l’Urgell. Es tracta d’una vintena de joves del centre Maison Familiale du Blayais que es volen especialitzar en serveis d’atenció a les persones. L’estada, que enguany es reprèn després de la pandèmia, és fruit de l’agermanament entre Blaye i Tàrrega.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i els regidors de l’Àrea de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, i de l’Àrea de Cultura, Carlos Vílchez, han ofert una recepció de benvinguda al grup d’estudiants, acte que ha tingut lloc a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. També hi han assistit representants de les entitats, centres i serveis municipals participants en aquesta iniciativa. Alba Pijuan Vallverdú ha donat la benvinguda als joves estudiants i ha agraït la col•laboració de tots els centres de treball i professionals que fan possible l’estada a Tàrrega.

Els vincles entre Tàrrega i Blaye, que acumulen més de 30 anys d’història amb nombrosos intercanvis i visites, es reforcen amb la creació de Confluence des Arts, una nova entitat paral•lela a l’Agrupació d’Amics Tàrrega – Blaye que potencia els enllaços entre ambdós territoris. La nova associació es va presentar dimecres passat al Local Social de la Societat Ateneu i ja va participar en l’acte institucional de la Diada a la capital de l’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.