Tàrrega ultima la urbanització d’un nou tram de l’avinguda de Cervera, un dels principals accessos de la ciutat

El vial forma part del polígon de Llevant, punt de creixement econòmic amb la implantació de noves naus

 

Tàrrega ultima aquests dies la urbanització d’un nou tram de l’avinguda de Cervera, un dels principals accessos al nucli urbà. Es tracta d’un segment de 1.341 metres quadrats de superfície a la porta est de la ciutat, a la zona coneguda com a polígon de Llevant i on s’apleguen naus industrials, comercials i de serveis. Precisament, i a partir de la normativa urbanística, el desenvolupament d’aquest nou tram ha anat a càrrec de les empreses amb façana frontal al vial, les quals també han assumit el cost de l’obra, xifrat en vora 100.000 euros.

Els treballs han inclòs la construcció d’una calçada lateral amb una vorera i una illeta central al llarg de 80 metres lineals. Al subsol s’han desplegat xarxes de sanejament, abastament d’aigua de boca i comunicacions. El projecte s’ha completat amb la plantació d’arbrat i senyalització. Aviat també s’instal·laran quatre fanals d’enllumenat públic. Val a dir que a la part de la calçada s’han habilitat 28 noves places d’estacionament gratuït. El ferm de la calçada és de capa asfàltica mentre que el paviment de la vorera és un enrajolat de llosetes de formigó. A la illeta central, les llambordes són de color vermell.

S’ha de destacar que fer possible l’execució del projecte, l’Ajuntament de Tàrrega havia adquirit prèviament un terreny de 84 metres quadrats ubicat al centre del nou vial i on l’empresa Telefónica era propietària d’una caseta de serveis en desús. Segons la taxació dels tècnics municipals, el consistori ha alienat la finca al seu favor per un import de 6.000 euros.

L’avinguda de Cervera, artèria del polígon de Llevant, ha esdevingut un dels pols de creixement econòmic de Tàrrega ja que d’un temps ençà s’hi construeixen més naus per ampliar empreses o implantar nous negocis. De fet, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja preveu a la llarga diverses accions de millora al vial que contemplen, entre altres, la construcció d’una rotonda. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega ha donat resposta a la demanda creixent per implantar activitats de serveis al polígon de Llevant i, en aquest sentit, va aprovar el mes passat una modificació del POUM que permet incrementar els percentatges d’ocupació màxima dels usos compatibles de caràcter comercial.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.