Tàrrega viu la seva festa de la cultura

El Teatre Ateneu va ser escenari de la 24a edició dels Premis Culturàlia

A ritme de Jaume Sisa va començar la 24a edició dels Premis Culturàlia al Teatre Ateneu de Tàrrega. Els guardons, concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de cultura de la ciutat, reconeixen la tasca de persones i entitats en els àmbits social i cultural. Cinc reconeixements amb un marcat protagonisme per la pel·lícula Alcarràs de Carla Simón que va afegir un nou guardó al palmarès. L’elenc d’actors i actrius de l’homenatge a la pagesia de la directora barcelonina va recollir el Cuturàlia Intercomarcal i ho va fer amb dos targarins com a protagonistes.

Josep Castella va ser reconegut amb el premi Culturàlia a la persona després d’una vida dedicada al periodisme local i a l’activisme cultural a la capital de l’Urgell. Com els Culturàlia, el festival Paupaterres complirà el quart de segle en l’edició del 2023 i el jurat dels premis va reconèixer la seva tasca atorgant-los el premi a l’entitat. Aquesta edició no va reconèixer a un sol artista sinó al bressol de molts d’ells. El premi artístic de la nit va distingir a l’escola Ondara amb una dilatada història al món de la docència. El centenari del naixement de Guillem Viladot no va passar de llarg pels premis i el jurat dels Culturàlia va reconèixer la tasca de la Fundació Lo Pardal

L’alcaldessa de Tàrrega Alba Pijuan i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret van ser les encarregades de presidir la gala. Totes dues van coincidir en la importància de la cultura i de la transversalitat dels guardonats d’aquesta edició. La gala conduïda per Mireia Ribó va comptar amb la col·laboració de Llorenç Corbella, escenògraf del Teatre Ateneu per l’ocasió i del grup Corb Band encarregats de posar la nota musical a la vetllada.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.