Torna el Gran Recapte d’Aliments els dies 30 de novembre i 1 de desembre

El Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega ha atès durant el present any 127 famílies, amb un total de 369 persones beneficiàries

Tàrrega se suma un any més a la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments, la qual cerca la col·laboració ciutadana per nodrir el Banc d’Aliments i cobrir així les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables. Enguany es desenvoluparà el divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre. Oli, llegums, sucre, farina, sabó infantil i altres productes d’higiene personal són els productes més demandats si bé s’acceptaran altres oferiments. Els punts de recollida són els mercats i supermercats Caprabo (3 establiments), PlusFresc, Esclat, Lidl, Condis, BonÀrea i Mercadona. Als mateixos establiments també s’indicaran els productes preferents (sense fer referència a marques comercials concretes).

 

El voluntariat, un altre dels puntals de la convocatòria

Junt amb les aportacions ciutadanes, el voluntariat també és fonamental per tirar endavant aquesta iniciativa. Si alguna persona s’hi vol afegir, encara hi és a temps: Creu Roja (973 500679) · Ajuntament (608 609508). Hi participaran també grups escolars i de lleure: CAU, Col·legi Sant Josep, Associació Alba,… El Gran Recapte d’Aliments del 2017 es traduí en 18.600 quilos de productes recollits i la participació de 125 voluntaris als punts de recepció, magatzem, transport i la posterior classificació.

 

1.479 lots d’aliments durant el 2018

L’Ajuntament de Tàrrega i Creu Roja Tàrrega cogestionen el Banc d’Aliments municipal, servei que du el nom de Magatzem d’Aliments Solidaris (MAS). Totes les famílies perceptores dels ajuts del MAS són derivades pels serveis socials. Habitualment l’ajut es prescriu per 6 mesos i posteriorment és revisat pels serveis socials a l’hora de prorrogar-lo. Durant el present any, el MAS de Tàrrega ha atès 127 famílies, xifra que suposa 369 persones beneficiàries. D’aquestes, 155 són menors i 25 són infants de menys de 2 anys. En total, en el decurs del 2018, s’han efectuat 1.479 entregues d’aliments.

 

El regidor d’Acció Social, Joan Palou, ha fet una crida a la participació de la ciutadania mitjançant aportacions i tasques de voluntariat alhora que ha agraït les donacions que durant l’any realitzen entitats i col·lectius. Per la seva part, el coordinador del Magatzem d’Aliments Solidaris, Florentí Sans, ha destacat les necessitats concretes de llet desnatada i llet sense lactosa així com de productes d’higiene i neteja.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.