Treballs per millorar el gimnàs de l’escola Àngel Guimerà de Tàrrega com a espai polivalent

Major qualitat de sonorització en activitats i trobades que se celebren en aquesta sala multiusos del CEIP

El Departament d’Educació ha finalitzat aquesta setmana els treballs d’instal·lació de panells acústics al gimnàs de l’escola pública Àngel Guimerà de Tàrrega. Els plafons s’han col·locat al sostre de l’edifici i permetran reduir la reverberació i el soroll, fet que es traduirà en una notable millora de la sonorització. D’aquesta forma, i a banda de l’activitat física impartida dins el programa lectiu, el gimnàs podrà acollir altres actes i trobades amb una millor qualitat acústica. “Els treballs posen fi als ressons que dificultaven la realització de certes activitats a l’interior del gimnàs quan s’hi aplegava una elevada afluència de persones”, explica el regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio.

En concret, s’hi han instal·lat 258 panells absorbents, els quals han suposat una inversió de 11.789 euros, quantitat que també inclou el manteniment en garantia per un període de deu anys. El gimnàs del CEIP Àngel Guimerà, inaugurat l’any 2018, és un edifici annex situat dins el recinte escolar i ocupa una superfície de 430 metres quadrats. La dotació de nous plafons al sostre com a amortidors acústics contribuirà ara a millorar la qualitat de l’equipament i consolidar-lo com a espai multiusos per acollir activitats extraescolars i de l’AFA, conferències, sopars, concerts i altres trobades sòcio-culturals sota cobert. A més, el gimnàs també alberga trobades d’educació en el lleure organitzades per l’Agrupament Escolta. “Les millores efectuades són, per tant, una gran notícia per la zona nord del nucli urbà de Tàrrega en disposar d’una sala polivalent en òptimes condicions”, apunta Rossell-Aparicio.

Val a dir que, ara fa dos anys, el consistori targarí va invertir uns altres 3.400 euros per instal·lar llums de tecnologia LED a les aules del col·legi Àngel Guimerà, dedicat a l’ensenyament d’Infantil i Primària. L’acció es va emmarcar en el pla d’eficiència energètica en espais i equipaments públics de la capital de l’Urgell. S’hi van renovar fins a 390 punts de llum reduint en gairebé dos terços el consum d’energia elèctrica. També pel que fa a sostenibilitat, i com ja es va informar, l’Ajuntament de Tàrrega prepara la instal·lació de plaques solars al col·legi Àngel Guimerà per a l’autoconsum i alhora per a generar energia verda destinada a altres equipaments municipals situats en un radi de mig quilòmetre com, per exemple, la Llar d’Infants La Pau.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.