Un centenar de sirians recorren trams del Camí Ignasià entre Lleida i Manresa per la pau i la convivència

ACN Lleida .- Un centenar de sirians que viuen a diversos països europeus recorren del 12 al 16 de juny alguns trams del Camí Ignasià entre Lleida i Manresa. Aquesta iniciativa pren com a referent el treball del jesuïta Frans van der Lugt assassinat a Homs l’any 2014. Durant anys, aquest religiós va organitzar a Síria marxes per la pau i la reconciliació, amb les diverses comunitats de la ciutat. El seu objectiu era afavorir l’encontre i el diàleg, convençut que caminar junts és un aprenentatge per la convivència. Algunes de les persones que van participar en aquestes caminades, ara residents a Alemanya i altres països europeus, segueixen organitzant un cop l’any rutes per Europa en memòria seva i per la pau, perquè consideren que els camins ajuden a sanar les ferides produïdes per la persecució i la violència i ajuden a fer visible la situació de les persones migrants forçoses i refugiades. Els participants ja han recorregut diversos trams del Camí Ignasià al País Basc i a Navarra i aquest dimarts 12 de juny arriben a Lleida per recórrer diversos trams a Catalunya. En concret caminaran del Palau d’Anglesola a Verdú (13 de juny), de Verdú a Tàrrega (14 de juny) i de Montserrat a Manresa (15 de juny).

Cada dia en arribar al final del trajecte, participen en activitats d’intercanvi cultural a les poblacions que els acullen. Aquest dimarts al vespre s’han trobat tots a la parròquia Sant Ignasi de Loiola de la capital del Segrià i han gaudit d’una jornada de música catalana i siriana, que ha donat el tret de sortida a la ruta per Catalunya. El recorregut acabarà a Barcelona el 16 de juny, amb una celebració al casal Loiola.

La campanya Hospitalitat, impulsada pel Sector Social dels Jesuïtes, ha posat en marxa la iniciativa de mobilització Camins d’Hospitalitat amb l’objectiu promoure l’acollida a la societat. En les rutes a peu ciutadans d’arreu d’Europa caminen al costat de persones procedents de Síria, com a espai de trobada i per reivindicar una societat que treballi per l’acollida i la inclusió.

De Lleida a Manresa per la ruta ignasiana

En aquesta ocasió, venen per primera vegada a l’estat espanyol, a caminar per diversos trams del Camí Ignasià al País Basc, Navarra i Catalunya. Són uns vuitanta sirians i una vintena d’europeus i conviden tothom qui vulgui a afegir-se a la marxa per tal de compartir junts ruta, experiència, i els seus relats de vida.

2.000 persones i 30.000 quilòmetres

Però aquesta no és l’única marxa. Hi ha altres caminades a diverses ciutats. Es pot participar a la iniciativa Camins d’Hospitalitat, ja sigui sumant-se a algunes de les rutes que s’organitzen o realitzant-ne de pròpies i indicant el nombre de quilòmetres i persones que han participat.

Es tracta de sumar el màxim nombre d’adhesions amb les que seguir reclamant l’acollida de persones refugiades, lliurant els quilòmetres i el suport a la campanya als responsables polítics, junt amb les demandes de la campanya. Es preveu que, a les diverses caminades, hi participin unes 2.000 persones i es realitzin al voltant de 30.000 quilòmetres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.