Un grup de joves del Grup Alba impulsen una iniciativa participativa per recollir idees per fer de Tàrrega una ciutat més inclusiva

“Com transformaries el teu barri o la teva ciutat perquè fos un lloc més inclusiu i més acollidor per a tothom?” Aquesta és la pregunta que un grup de nois i noies d’entre 22 i 30 anys vinculats al Grup Alba han llençat a la ciutadania de Tàrrega amb l’objectiu de recollir idees i suggeriments per millorar la ciutat on viuen. La idea sorgeix d’un concurs “Vivir Con” que impulsa l’entitat Plena Inclusión on es demana als participants fer un vídeo explicant com farien la seva ciutat més inclusiva. Lluny de quedar-se només amb la seva opinió, el grup de joves d’Alba han decidit obrir aquesta pregunta a tots els targarins i targarines i recollir les seves idees.

Els joves han fabricat ells mateixos 10 bústies en forma de petites casetes i tenen previst situar-les en diferents establiments públics de la ciutat com l’Ajuntament, la Biblioteca i altres llocs cèntrics per tal que tothom que ho vulgui pugui dipositar la seva proposta a dins. Per facilitar encara més la recepció d’idees, també han preparat cartells que penjaran per tota la ciutat amb un codi QR que anirà vinculat a un formulari on poder compartir les idees de manera online. Tenen previst també posar-se en contacte amb diferents col·lectius de la ciutat, així com les escoles i instituts de Tàrrega per animar-los a participar en aquesta iniciativa.

La intenció es deixar tot un mes per fer la recollida d’idees i propostes, i posteriorment, amb tot el que hagin recollit, elaborar un document que faran arribar a l’Ajuntament per tal que ho tinguin en compte per futurs projectes de millora per la ciutat.

Els joves gravaran tot el procés participatiu que estan impulsant per tal que el vídeo que serveixi per participar en el concurs. No descarten que si finalment guanyen el primer premi valorat amb 1000 euros, el destinin a impulsar alguna de les millores que hagin pogut sorgir.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.