Un professor de l’Alfons Costafreda de Tàrrega seleccionat per participar en el Programa de Formació de Professorat a Ginebra

17530-3540340841-1400x1400Jordi Seguí, és un dels 3 catalans que aquest diumenge viatjaran al CERN, Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals, juntament amb 17 professors més de tot l’estat · El projecte té com a objectiu potenciar les vocacions científiques i aplicar aquests coneixements a les aules.

Jordi Seguí, docent de l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, ha estat un dels 20 professors de ciències i tecnologia seleccionats per viatjar aquest proper cap de setmana al CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals) ubicat a Ginebra, Suïssa. Els professors i professores, procedents de diferents comunitats autònomes espanyoles, viatjaran mitjançant la beca de la fundació AQUAE i el “Programa de Formació de Professorat” que té com a objectiu potenciar les vocacions científiques i aplicar aquests coneixements a les aules.

Jordi Seguí ha explicat a Ràdio Tàrrega que va rebre un e-mail de la Real Sociedad Española de Física explicant-li la possibilitat de gaudir d’aquesta beca, enviant un currículum, una carta de motivació i també una proposta per difondre coneixements científics a l’alumnat. Durant aquesta estada al centre CERN, que tindrà una durada de 6 dies, els professors i professores de Secundària i Formació Professional rebran cursos de formació per part d’investigadors de Suïssa. Aquest programa de formació té com a objectiu nodrir als professors d’eines per motivar i impulsar als alumnes a estudiar carreres en l’àmbit de la investigació i es que segons un informe publicat per AQUAE, només un 12% dels nois escollien l’any 2017 carreres científiques. Pel que fa a les dades respecte les noies, el percentatge se situaria en un 8%. Seguí ha atribuït la falta de professionals en aquest àmbit a la falta de temps i recursos econòmics per estudiar matèries STEM (ciències, tecnologia, ciències de la terra i matemàtiques) matèries centrades en la investigació.

El Laboratori CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals) que acollirà aquesta formació, és un dels centres més grans del món , on es troba el LHC (gran col·lisionador d’hadrons). on és va inventar internet i també on es troben actualment els detectors més grans de la Terra.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.