Una baralla a Tàrrega l’any 2011 acaba amb vuit membres de la banda llatina ‘Los Trinitarios’ asseguts al banc dels acusats

La fiscalia demanava dos anys de presó per a cadascun però les parts acorden rebaixar la petició de pena a una multa perquè han passat vuit anys dels fets

ACN Lleida .- Una baralla multitudinària a Tàrrega el juliol de 2011 ha acabat aquest dijous amb vuit membres de la banda llatina ‘Los Trinitarios’ i un altre jove de nacionalitat romanesa asseguts al banc dels acusats, al jutjat penal 2 de Lleida. Precisament el temps transcorregut des dels fets fins al judici; gairebé vuit anys, ha estat el motiu pel qual la fiscalia ha acceptat aplicar l’atenuant de dilacions indegudes “molt qualificat” i rebaixar la petició inicial de pena de dos anys de presó per a cadascun dels implicats fins a una multa de 450 euros per a set dels ‘trinitarios’ (ha retirat càrrecs contra l’altre) i una multa de 300 euros per a l’acusat d’origen romanès. Això sí, amb la condició que els acusats reconeguessin els fets, la qual cosa han fet després de debatre-ho durant diversos minuts.
Els fets van passar el juliol de 2011 en un bar de Tàrrega. Segons han reconegut els implicats, dos joves d’origen romanès van sortir a la porta a fumar i minuts després un d’ells va tornar a entrar. Va ser llavors quan els membres de la banda llatina jutjats van aprofitar per apallissar el jove que s’havia quedat sol i després l’altre que va tornar. Els acusats d’origen dominicà han acceptat la multa acordada entre les parts pels delictes de baralla tumultuària i lesions lleus així com indemnitzar les dues víctimes amb 1.800 euros i 300 euros respectivament pels danys patits.

Pel que fa a l’acusat d’origen romanès, ha reconegut que, arran dels fets, va colpejar un dels membres de la banda llatina i ha acceptat la condemna de multa per un delicte lleu de lesions i a indemnitzar l’agredit amb 280 euros.

Arran d’aquests fets i de baralles posteriors amb membres dels ‘Trinitarios’ implicats tant a Tàrrega com a poblacions properes, com ara Ciutadilla (Urgell), i les actuacions policials posteriors van fer disminuir l’activitat del grup a la zona. A l’estat espanyol, el grup ‘Los Trinitarios’ es va constituir a Madrid al 2004 i posteriorment es va estendre per la resta del territori organitzant-se en ‘cèl·lules’.

Segons la policia, es tracta d’un grup fortament estructurat i jerarquitzat, que estableix unes proves d’accés per entrar en el grup i que, una cop dins, es regeix per estrictes normes d’obligat compliment per tots els seus membres, així com una quota monetària que han de pagar setmanalment. En cas de no acatar les normes, els seus membres poden ser objecte de càstigs severs.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.