Una estudiant popular de bellpuig de 17 anys guanya el premi serra i boldú de cultura

Rut Nolla, una tarragonina estudiant de 2n de Batxillerat ha guanyat aquest any el Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular en la categoria absoluta, pel seu treball Quin llamp de rondalles! Edició, catalogació i estudi del corpus rondallístic de Seròs. Esbós biogràfic de Josep Fossas i Xuclà.

Rut Nolla es defineix com a lletraferida i aficionada a la fotografia i al teatre i segons ella mateixa explica “l’objectiu principal de l’estudi és la transcripció i edició de les nou rondalles que conformen el corpus rondallístic de Seròs, trobat al Fons Rossend Serra i Pagès i manuscrit en el primer terç del segle XX per Josep Fossas, l’entorn familiar del qual ha estat investigat. Amb aquesta finalitat, s’han elaborat uns criteris de transcripció i d’edició específics, basats en criteris generals prèviament validats per al tractament de material etnopoètic i d’altres utilitzats en la recuperació de corpus rondallístics procedents del mateix Fons. S’ha aconseguit recuperar les rondalles, de manera que són llegibles i comprensibles per un lector del segle XXI. A més, les rondalles catalogades estan preparades per ser incloses amb facilitat en bases de dades oficials i cercadors rondallístics internacionals.”

Per primer cop, una estudiant no universitària guanya aquest premi, dotat amb 5.000€, amb un treball de recerca.

El Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, únic premi als Països Catalans en la seva modalitat, fa honor al conegut escriptor i folklorista local i per mitjà del mateix, s’aconsegueix la recuperació i divulgació de la cultura popular; del conjunt de tradicions, costums i llegendes del nostre país.

L’acte ha comptat amb la presència de la Il·lm. Sra. Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida i durant el mateix també s’han lliurat els premis a les categories infantil i juvenil.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.