Una exposició al Museu Tàrrega Urgell dona a conèixer l’obra més recent de l’escultor Àngel Eroles

La mostra, que romandrà oberta fins al 19 de febrer, inclou més d’una vintena de peces que testimonien l’evolució del llenguatge de l’artista urgellenc

El Museu Tàrrega Urgell exposa fins al 19 de febrer l’obra més recent de l’escultor Àngel Eroles, natural de Puigverd d’Agramunt i establert al Talladell. Es tracta d’un conjunt d’onze peces de fusta i ferro realitzades els darrers quatre anys que testimonien els sentiments i emocions que experimenta l’artista durant les seves passejades pels altiplans de la comarca. De fet, la fusta utilitzada en les escultures ha estat recuperada dels camins que envolten el Talladell, principalment d’alzineres. També ha reaprofitat fusta d’arbres calcinats en un incendi a la zona de la Maresca, prop del poble. L’autor confessa que “la inspiració artística prové del meu estret vincle amb la natura del territori, combinada amb la meva vocació com a forjador”. La sèrie d’obra nova es completa amb creacions de pedres de marge. D’aquí el títol de ‘Fusta, ferro i marge. Poètica d’un escultor inquiet’.

En el decurs de l’acte inaugural celebrat avui divendres, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat l’exposició d’Àngel Eroles com una de les principals propostes culturals del Nadal a Tàrrega. La primera edil ha destacat l’originalitat de les creacions de l’artista, “que dona una segona vida en forma d’escultura als trossos de fusta que troba pels camins”. També ha recordat que Eroles és un autor molt arrelat a Tàrrega i que participa des de fa anys a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, certamen que inaugura la seva 23a edició diumenge vinent. A la inauguració també ha participat el director tècnic del Museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula.

La mostra es completa amb unes altres onze obres escultòriques i instal·lacions d’anys anteriors, fet que permet al públic de copsar l’evolució de la tècnica d’Àngel Eroles amb el pas del temps així com la seva renovació del llenguatge estètic. “He intentat establir un compromís amb el paisatge més immediat mitjançant un discurs intimista, jovial i harmònic”, explica l’autor. Eroles va cursar estudis de Formació Professional en Delineació Industrial a l’Acadèmia Montclar de Barcelona, on va conèixer l’obra dels grans mestres del ferro del segle XX. L’any 1982 es va inscriure a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega per perfeccionar la forja. En graduar-se el 1990, s’instal·là a la capital de l’Urgell, on va traslladar el seu taller. Ha participat en exposicions col·lectives a Andorra, Barcelona o Santa Coloma de Queralt; i també en altres dedicades exclusivament a la seva obra a Agramunt, Les Pallargues o Santa Oliva entre altres indrets.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.