Vilagrassa divulga les claus del cultiu de l’ametlla de regadiu als productors en una jornada tècnica

 

Vilagrassa ha celebrat una nova edició, i ja en són cinc, de la jornada tècnica dedicada a l’ametlla de regadiu. Fertilitzar els arbres al mateix temps que es reguen i conèixer les peculiaritats d’aquest sistema de reg és un dels aspectes que s’hi ha tractat.

L’alta rendibilitat d’aquest cultiu fa que molts pagesos del territori hi apostin malgrat la inversió inicial que es requereix. A Vilagrassa ja en són una quinzena, sobretot joves,  que han decidit plantar-ne a l’entorn del sistema del canalet. Veuen que és un cultiu de futur però els preocupa que amb l’entrada massiva de nous productors els preu ja no sigui interessant.

Des d’Ametlles Vicens que s’ha ofert a comprar les produccions d’ametlla de qualitat i a assessorar als productors han donat a conèixer els factors més interessants d’aquest mercat i creuen que els preus s’estabilitzaran.

A la demarcació de Lleida actualment hi ha 18.000 ha d’ametllers, d’aquestes unes 3500 estan plantades en zona de regadiu però no totes es reguen. La jornada tècnica que s’emmarca en la Fira de l’Ametlla que se celebra aquest cap de setmana està organitzada per l’ajuntament de Vilagrassa i el Departament d’Agricultura.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.