L’Ajuntament de Tàrrega adjudica la redacció del projecte d’ampliació del CAP

L’àrea d’urgències i les consultes d’atenció primària guanyaran més espai · Un conveni entre el consistori, la Diputació de Lleida i el Servei Català de la Salut possibilitarà la inversió

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat aquesta setmana la redacció del projecte constructiu que permetrà remodelar i ampliar el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la localitat. La Junta de Govern Local ha resolt la licitació a favor de Pérez Piñana Arquitectes per un import de 165.770 euros. L’empresa adjudicatària també es farà càrrec de la direcció d’obra, el control de qualitat i la coordinació de seguretat dels treballs. Val a dir que el consistori targarí signà l’any 2019 un conveni amb la Gestió de Serveis Sanitaris (Servei Català de la Salut) i la Diputació de Lleida per fer realitat el projecte. En aquest sentit, l’ens provincial aportarà uns tres milions d’euros. “El tràmit ara aprovat suposa un altre significatiu pas endavant per millorar i modernitzar un dels principals equipaments de la capital de l’Urgell”, ha destacat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. “La inversió es traduirà també en un reforç de l’atenció sanitària, un servei més necessari que mai”, ha afegit la primera edil.

D’una banda, la redacció del projecte fixarà la remodelació de diferents espais del CAP actual com les àrees d’entrada, administració, medicina general i pediatria entre altres. A més, es reformaran els sistemes de climatització i telecomunicacions i es valorarà la necessitat d’instal·lar un nou dipòsit d’aigua de boca. Així mateix, es preveu pavimentar part de l’esplanada adjacent per arranjar l’àrea d’aparcament de les persones usuàries.

Pel que fa a l’ampliació, es vol dotar de més superfície els espais destinats a l’àrea d’urgències i les consultes d’atenció primària. També es donarà cabuda a sales per a l’atenció de salut mental i per al Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES). L’actuació es durà a terme en un solar annex incloent també el recinte que ara ocupa l’aparcament del personal del CAP (que es traslladarà a un altre sector de l’esplanada).

Adjudicada la redacció del projecte, el següent pas serà l’aprovació del document i la licitació de les obres. Les previsions apunten que la reforma i l’ampliació del CAP es faran realitat en els propers tres anys. També es determinaran fases d’execució per facilitar que una part del CAP segueixi permanentment operativa mentre es realitzen els treballs. L’actual edifici del CAP de Tàrrega fou inaugurat l’any 1992.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.