El cor femení Galindaina obre el cicle de música tradicional de Tàrrega

També estan en marxa les projeccions de cinema a la fresca i els espectacles d’arts de carrer als pobles

El municipi de Tàrrega ja té en marxa la seva programació cultural d’estiu, que fins al setembre aplega una setantena de propostes de diferents àmbits com música, arts escèniques o cinema. Un dels eixos és el Cicle d’Havaneres i Música Tradicional impulsat per la Regidoria de Cultura, el qual consta de sis vetllades. El cor tradicional femení Galindaina s’ha encarregat d’obrir el programa dissabte al vespre amb un concert a l’interior del Pou de Gel, vestigi museïtzat del nucli antic.

En aquest insòlit escenari, les deu components de la formació van desgranar el seu repertori de melodies del cançoner popular català arranjades segons les maneres antigues que tenia el poble de cantar a veus (i sovint sense coneixements musicals). El públic, en grups reduïts i distribuïts en quatre passis, va gaudir així de les polifonies ‘accapella’ al llarg d’un viatge musical i etnològic cap a les arrels dels sons tradicionals. El recital de Galindaina es va acompanyar de degustacions de vi.

El cicle continuarà les properes setmanes amb les havaneres dels Pescadors de l’Escala (13 juliol, Riudovelles); les sardanes de la Cobla Tàrrega (3 i 17 agost, plaça del Carme); les melodies folk de La Sonsoni (9 agost, plaça dels Comediants); i les havaneres de Norai (23 agost, Jardins Ateneu).

D’altra banda, ahir dissabte també va arrencar la sisena edició del Cicle d’Arts de Carrer PÚBLIC!, que se celebra durant el juliol als pobles del municipi. Marga Socias ha estat la protagonista del primer espectacle, ‘Orelles. Una experiència sobre l’escolta’, que va portar fins a Claravalls. Ambientat en una gran capsa de música, el muntatge es planteja com un joc participatiu ple d’humor i ironia.

El diumenge 14 arribarà a Altet una doble proposta de dansa amb Cia. L’Esbord i l’Esbart Rocasagna, conjugant la dansa tradicional i contemporània. La següent cita serà el diumenge 21 a Santa Maria de Montmagastrell a càrrec de la coreògrafa Laia Santanach i el seu ‘Tradere’. Finalment, la Figuerosa tancarà el cicle de la mà de Cia. Express i la seva proposta de circ ‘Inkógnito’ el dissabte 27.

Un altre dels plats forts de l’estiu a Tàrrega és el cicle de Cinema a la Fresca. La capital de l’Urgell ofereix una selecció de títols destacats de la temporada cinematogràfica. La plaça de les Nacions sense Estat es converteix en una sala de cinema a l’aire lliure. La primera projecció va tenir lloc el passat dimecres 3 de juliol amb el film d’animació ‘Spiderman. Creuant el multivers’. Les següents cites seran el biopic sobre l’humorista Eugenio ‘Saben aquell’ (dia 10); el drama de memòria històrica ‘El mestre que va prometre el mar’ (dia 24); i la comèdia ‘Barbie’ protagonitzada per la popular nina en imatge real (dia 31).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.